Bavorsko zavádí v obchodech a MHD povinné respirátory FFP2

virmasko.com

Kvůli šíření koronaviru bude v Bavorsku od příštího týdne platit povinnost nosit v obchodech a v hromadné dopravě respirátory FFP2. Rozhodl o tom dnes kabinet premiéra Markuse Södera, informovala agentura DPA.

Podle Södera je běžná rouška vhodná pro ochranu druhých lidí, respirátory FFP2 ale chrání své nositele. Cílem opatření je zvýšit v době pandemie bezpečnost při jízdě hromadnou dopravou a při nakupování. „Dostupnost respirátorů FFP2 v obchodech je dostatečná,“ zdůraznil zemský premiér.

Situace v Bavorsku se podle Södera nyní lehce zlepšuje. „Většina opatření začíná zabírat,“ uvedl. Bavorsko je druhá nejlidnatější německá spolková země. Má zhruba 13 milionů obyvatel a za posledních 24 hodin tu zaznamenali 1740 nových případů nákazy.

V Česku, které má asi 10,7 milionu obyvatel, přibylo v pondělí 9294 případů nemoci covid-19.

Mezi šestnácti spolkovými zeměmi je Bavorsko v počtu nově nakažených na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní na sedmé příčce. Söder dnes ale zdůraznil, že ještě není zcela jasné, jak se na situaci podepíšou Vánoce a oslavy příchodu nového roku.

Bavorský premiér dnes v Německu rozvířil debatu, když navrhl, aby bylo očkování proti covidu-19 povinné pro pracovníky domovů pro seniory. „Všeobecná očkovací povinnost ale nebude a ani by být neměla,“ zdůraznil ovšem Söder.

Autor: ČTK

  Biden: Trump je ochotný obětovat americkou demokracii, jen aby se dostal k moci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com