Silné sněžení způsobilo problémy ve Švýcarsku, Rakousku i Německu

ct24.ceskatelevize.cz

Kvůli vydatnému sněžení z uplynulých dní hrozí v horách ve Švýcarsku, západní části Rakouska a jižního Německa nebezpečí lavin. Sníh zkomplikoval dnes v této oblasti i dopravu. Jižně od německého Freiburgu spadl strom, který neunesl tíhu sněhu, na starší ženu, která později zemřela, informovala agentura DPA.

Vydatně v noci na dnešek sněžilo v severním Švýcarsku, mnohde podle listu Neue Zürcher Zeitung napadlo až 30 centimetrů. V Curychu, největším městě v zemi, sněžení ochromilo městskou dopravu. Nejezdí autobusy ani tramvaje. Kvůli popadaným stromům se řidiči ráno nemohli dostat do tří dep. Uzavřená je řada silnic v alpských kantonech. Některé vesnice v okrese Goms v kantonu Wallis/Valais u hranic s Itálií jsou odříznuté od světa.

Také ve spolkových zemích Tyrolsko a Vorarlbersko na západě Rakouska, kde silně sněžilo především ve čtvrtek, zůstávají některé horské silnice kvůli lavinovému nebezpečí a popadaným stromům uzavřené. Nedostupná jsou například známá horská střediska Sölden a St. Christoph am Arlberg. Problémy jsou i v železniční dopravě. V Tyrolsku platí čtvrtý z pěti stupňů lavinového nebezpečí.

Sníh zkomplikoval dopravu i na jihozápadě Německa. Na řadě míst jsou kvůli popadaným stromům uzavřené silnice. Na silnici poblíž Lörrachu u švýcarské hranice musely ve svých autech noc strávit desítky lidí, kteří nemohli dál projet. V části pohoří Černý les (Schwarzwald) vyhlásili lavinové nebezpečí. U obce Wittlingen jižně od Freiburgu spadl ve čtvrtek sněhem přetížený strom na 72letou ženu, která venčila psa. Zraněnou a silně podchlazenou ženu našel její syn, který ji převezl do nemocnice. Tam ale žena zemřela.

Autor: ČTK

  Ukrajinská protiofenziva není podle prezidenta Putina úspěšná

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com