Babiš: Zdravotníci dostanou druhou dávku očkování o týden později

zpravy.aktualne.cz

Zdravotníci, kteří dostali první dávku očkování proti covidu-19, by mohli obdržet druhou dávku o týden později, než bylo v plánu. Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes po návštěvě pražské Nemocnice Na Františku novinářům řekl, že po dohodě s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO) by se měli očkovat až 28., nikoliv 21. den po první dávce. Totéž se bude týkat Babiše, který o týden odsunul druhou dávku plánovanou na nejbližší pondělí.

Babiš dostal první dávku vakcíny od firem Pfizer a BioNTech v Česku 27. prosince v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Očkování se od té doby týká zdravotníků či seniorů v domovech. „Jsem rád, že jsme se domluvili s ministrem zdravotnictví, že není potřeba hlavně zdravotníky očkovat 21. den, ale stačí 28. den,“ řekl dnes Babiš. Umožní to podle něj získat prostor pro očkování seniorů nad 80 let, pro které se dnes ráno spustil systém rezervací.

Premiér dříve uvedl, že druhou dávku vakcíny dostane v pondělí 18. ledna. „Já to taky posunu o týden, abychom získali ten týden na to, aby se mohli očkovat senioři nad 80 let,“ řekl. Blatný 27. prosince byl prvním z očkovaných ve Fakultní nemocnici Brno. Ministerstvo zdravotnictví dnes oznámilo, že druhou dávku dostane v neděli 17. ledna v 11:00.

Autor: ČTK

  Režisér Marhoul vnímá výsledek voleb jako konec Babišovy éry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com