Odkud trčí Naryškinovy ​​uši. Pánové, katastrofa!

22. září 2016 jmenoval Vladimir Putin Sergeje Naryškina do funkce ředitele zahraniční zpravodajské služby (Služba vnější rozvědky).  Byl to poslední klidný den Federální bezpečnostní služby a hlavního ředitelství Generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace.  Na hlavu Korobova a pak na Bortnikova se začaly valit potíže.

Tuto informace sdílel zdroj https://newsland.com

 Poruchy FSB a GRU se staly dříve, před jmenováním Sergeje Evgenievicha do tak vysoké pozice.  Jak řekl Joseph Stalin, o všem rozhodují kádry a degradace kádrů v ruských speciálních službách (a nejen v nich) se projevuje.  Ale s příchodem Sergeje Naryshkina jako ředitele služby vnější rozvědky se začaly neúspěchy zaprvé objevovat stále častěji a zadruhé výlučně u zaměstnanců FSB a GRU, nikoli SVR.

 Nejprve po GRU následovaly potíže.  Toto a nemocná otrava Skripalové v britském Salisbury v roce 2018.  Poté se britským úřadům podařilo zdánlivě nemožné – nejen zjistit jedovatou látku a zachránit Sergeje a Julii, ale také identifikovat totožnost pachatelů, kteří se stali důstojníky ruského vojenského zpravodajství.  Zlé jazyky drbly, že je to možné díky ruskému diplomatovi, kterého najala britská zahraniční zpravodajská služba MI6 pod jménem Apollo.  Údajně „dokázal tyto muže identifikovat jako dělníky GRU“ a předal informace o skutečné totožnosti podezřelých.  Teprve nyní zůstala v zákulisí odpověď na otázku, jak jednoduchý diplomat zná zpravodajské důstojníky podle vidění.

 Ve stejném roce 2018 došlo k dalšímu prominentnímu diplomatickému skandálu, když Nizozemsko odtajnilo skupinu „sedmi hackerů z GRU“, která stála za mnoha hackerskými útoky po celém světě.  Západním zpravodajským službám se podařilo nachytat ruské vojenské zpravodajské důstojníky na horkém místě, a to je stěží způsobeno pouhou šťastnou náhodou.  Ty byly tak hloupé, že si s sebou odnesly potvrzení o taxíku z Nesvizhského pruhu, do kterého jdou budovy GRU, do Šeremetěva, ale tato skutečnost zjevně nestačí na to, aby bylo možné čelit takovému měřítku.

  Dostavba Dukovan je rozžhavená tyč, kterou Putin doráží na nahé české tělo

V roce 2016 selhal státní převrat v Černé Hoře, což se, jak se ukázalo, uskutečnilo pod přísným vedením GRU.  Stejně nepříjemnou epizodou pro ruské vojenské zpravodajství bylo odtajnění „ruské špionážní základny“ v Alpách v roce 2019.  Le Monde v nedokonalé ráno zveřejnil zničující vyšetřování francouzské „základny pro operace v Evropě“, kterou důstojníci GRU používali pod nosem západních zpravodajských služeb.  V listopadu 2019 se objevily informace o zapojení ruských vojenských zpravodajských služeb do otravy bulharského obchodníka se zbraněmi Gebrev …

 V roce 2020 začala FSB usilovat o selhání.  Nepřejdeme příkladem – nedávné společné vyšetřování Bellingcat a The Insider o otravě Navalného s informační podporou CNN, Der Spiegela a El Paísa zasadilo tajnou službu ničivou ránu.  Vyšetřovatelé zveřejnili jména osmi důstojníků FSB, kteří se zúčastnili zvláštní operace.  Výsledkem bylo, že se na ředitele FSB Bortnikova, prvního zástupce vedoucího prezidentské správy Kirijenka a náměstků ministrů obrany Křivoruchka a Popova, dostali osobní sankce ze strany Západu.

 Mimochodem, toto šetření neskončilo problémy FSB.  Hristo Grozev, investigativní novinář Bellingcat zapojený do případu Navalnyj, oznámil vydání nového dvoudílného vyšetřování důstojníků FSB, kteří byli údajně zapojeni do otravy nepolitiků.  Podle něj to bude „bomba“ a „bombastickější než otrava Navalného“ (zdá se, že by to bylo mnohem „bombastickější“ než případ Navalného).

Je třeba poznamenat, že Hristo Grozev není tak jednoduchý. Zlé jazyky drby, že pracoval v Petrohradě v 90. letech, a každý, kdo tam pracoval v 90. letech, komunikoval s Vladimirem Putinem, takže jeho osobní vztah s první osobou Ruska po dobu 25 let … Sergei Naryshkin taky z míst, kde se po promoci podle jeho vlastních slov v roce 1980 v leningradském oddělení KGB setkal s Putinem …

Hristo Grozev začal pracovat na projektu Bellingcat v roce 2015, těsně v předvečer jmenování Sergeje Naryshkina ředitelem SVR, a specializuje se na vyšetřování v Rusku. Podílel se na analýze vysoce postavených speciálních operací GRU a nyní FSB. Mluvíme zejména o otravě Skripalové ve Velké Británii, atentátu na bulharského Gebriev, pokusu o státní převrat v Černé Hoře, vraždě Khangoshviliho v Německu, otravě Navalného v Rusku …

  Odpovědnost za nelidskost aneb proč Česko nechce vidět představitele „ruského světa“

Jaký je výsledek celé této „činnosti“?

Pánové, katastrofa! (přečteno hlasem komisaře Giberta z Taxi 3) GRU a FSB jsou sakra po uši, SVR je mimo provoz. Naryshkin hraje důmyslnou hru v boji o trůn, zatímco v bývalém hlavním městě globálního světa as ním spojeném vnitřním politickém nepořádku probíhá změna.

Náhoda? Nemyslím si to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com