Bayern nestihl odletět do Kataru před nočním zákazem, hráči trčeli sedm hodin v Berlíně

Cesta fotbalistů Bayernu Mnichov na mistrovství světa klubů do Kataru se protáhla zhruba o devět hodin oproti předpokladům. Vítězové Ligy mistrů nejprve strávili sedm hodin čekáním na letišti v Berlíně a poté ještě absolvovali neplánované mezipřistání v Mnichově.

Výprava Bayernu spěchala na mezinárodní berlínské letiště hned po pátečním vítězství 1:0 v bundesligové předehrávce nad Herthou. Jejich letadlo ale nestihlo odstartovat do páteční půlnoci, a vzhledem k tomu, že mezi půlnocí a pátou hodinou ráno jsou odlety z letiště Berlín-Braniborsko kvůli hluku zakázány, musela si výprava počkat na start až do sedmi hodin ráno.

Letadlo nestihlo odlet před půlnocí o několik desítek sekund a o výjimku žádali představitelé klubu marně. „Máme pocit, že si s námi braniborští politici vytřeli zadek,“ zlobil se předseda představenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge. „Ti lidé vůbec nemají ponětí, co našemu týmu způsobili,“ dodal bývalý německý reprezentant.

Letadlo pak muselo kvůli výměně posádky absolvovat ještě mezipřistání v Mnichově a směr Dauhá definitivně nabralo až po deváté hodině. Místo v sobotu ráno tak Bayern dorazil do Kataru odpoledne.

Semifinálový zápas MS klubů proti egyptskému Al Ahlí čeká úřadující evropské šampiony v pondělí.

Zdroj: https://www.sport.cz

  V Egyptě začne MS v házené, po šesti letech i s českým týmem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com