Vláda přesvědčuje lidi, aby zůstali doma, Havlíček vyrazil lokálkou na výlet

Vláda ústy ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) na jednu stranu nabádá občany, aby zůstali doma a zabránili tak šíření britské mutace koronaviru. Vicepremiér, ministr dopravy, respektive průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) namísto toho vyrazil v sobotu na výlet do jižních Čech.

Zatímco Blatný v pátek připomněl, že vláda by se v pondělí mohla zabývat omezením pohybu mezi kraji, jeho ministerský kolega podobně jako mnoho Čechů vyrazil v sobotu na výlet.

Jak informoval na svém twitterovém účtu, vydal se „lokálkou po jižních Čechách”. Výlet se psem dokumentoval fotografiemi z Černé v Pošumaví a z břehů lipenské vodní nádrže.

Vicepremiér tak nechtěně ukázal, jak obtížně se lidem dodržují apely ve smyslu „zůstaňte doma”, kterými se na veřejnost obrátil v týdnu Blatný, jemuž vadí například lidé vyrážející na hory.

Pro řadu lidí je totiž pobyt v přírodě za současné situace jedinou možností, jak uniknout tíživé situaci, v níž se kvůli epidemii a veškerým restrikcím nacházejí již řadu měsíců. Sotva lze navíc očekávat, že lidé budou i přes vážnost situace dodržovat doporučení v okamžiku, kdy tak nečiní ti, kteří o nich rozhodují.

Zdroj: https://www.novinky.cz

  Západ odsoudil uznání separatistů. Na Putinově šachovnici jsme i my, varuje Černochová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com