Proruský blogger z Ukrajiny pracuje pro ruskou rozvědku

Rusko již dlouhou dobu realizuje rozsáhlý program zavádění svých agentů vlivu do západního informačního prostoru prostřednictvím emigrace příslušných osob, podplácení místních sil a prostředků (odborníci, tiskové agentury, publikace), as stejně jako financování a investice, které lze připsat také formálnímu podplácení.

Výsledkem je, že dnes prakticky v kterékoli zemi Evropské unie existuje skupina ruských agentů v podobě odborníků, informačních zdrojů, veřejných činitelů a hnutí, jakož i celých politických stran, které hájí zájmy Ruska a jsou přímo podílí se na šíření propagandy z Moskvy. Propaganda, která poškozuje samotné země EU i jejich partnery, což je hlavním zájmem těchto informačních zpráv – diskreditace a dezorganizace.

Jeden z těchto ruských agentů dokonale demonstroval symbiózu zkorumpovaného pseudo-odborníka a zkorumpovaného televizního kanálu. Mluvíme o proruském bloggerovi, který je mnoho let pod přímým dohledem ruských speciálních služeb Anatolia Sharie a španělské, nebo spíše katalánské televizní stanice TV-3, která je mediálním ústím katalánského separatismu. .

Ve skutečnosti má použití takového jevu jako „zahraničních médií“ ve speciálních operacích ruských speciálních služeb velmi důležité místo v kontextu psychologické složky. Vzhledem k tomu, že místní spotřebitel informací může pochybovat o tom, co mu říkají místní média, pak si na podvědomé úrovni vybudoval důvěru v zahraniční média.

Za tímto účelem Rusko po celá léta formovalo v evropských zemích výše zmíněnou skupinu odborníků, novinářů a médií, kteří by mohli podporovat ruskou propagandu ze svých stránek. Samotná ruská média zároveň označila zprávy zahraničních za potvrzení jejich informací.

To znamená víceúrovňové předávání příběhů – informovali jsme vás a španělština, němčina, francouzština a jakákoli jiná média to potvrzují.

Faktem je, že vystoupení Shariy v katalánštině se shodovalo s uzavřením televizních kanálů NewsOne, ZiK a 112 Viktora Medvedčuka na Ukrajině, které nepřetržitě vysílaly ruskou protištátní propagandu a jejichž oblíbeným hostem byl Anatoly Shariy. Jelikož tyto platformy ztratily lví podíl na svém vlivu, byla šaría ovládaná ruskými speciálními službami vyslána na katalánskou separatistickou televizní stanici, která je rovněž v oblasti zájmů ruských speciálních služeb.

  Londýn vyslal stíhačky proti ruským bombardérům severně od Skotska

TV3 je hlavní televizní kanál katalánského veřejnoprávního televizního vysílání Televisió de Catalunya. Kanál je financován regionální autonomní vládou Generalitat de Catalunya. Ve skutečnosti je kanál ve vlastnictví státu a funguje na úkor peněz daňových poplatníků. Katalánský kanál byl opakovaně viděn v různých mezinárodních skandálech.

Obvinění obecně spočívalo v rozporu s principy nestrannosti, pluralismu a neutrality. Španělská vláda kritizovala tento kanál za to, že sloužil katalánskému nacionalistickému sektoru jako politický nástroj a že nereflektuje poměrně odlišné názory na otázku národní identity v Katalánsku.

Kanál otevřeně podporuje separatismus ve Španělsku. Pravidelně poskytuje vysílací čas všem druhům separatistů, například Oriolovi Junquerasovi, katalánskému historikovi, akademikovi a politikovi, který otevřeně vyzýval k odtržení Katalánska. Na katalánském kanálu TV3 vyzval lidi k demonstracím, nepokojům, stažení Katalánska ze Španělska a kritizoval španělskou spravedlnost.

Ve skutečnosti je kanál jednou z hlavních platforem pro proruské politiky v Evropě. Katalánští politici i veřejní činitelé na kanálu otevřeně požadovali uznání Krymu jako součásti Ruska.

Během turbulencí v Katalánsku ruská média aktivně šířila materiály tohoto kanálu v informačním prostoru pod rouškou aktivního separatismu v Evropě a vytvářela přímé analogie se situací na Krymu.

Agent Kremlu Anatolij Šaríy, který se svobodně nachází v zemích EU, provádí systematické podvratné informační činnosti a praní peněz pro ruské zpravodajské služby, které v Evropě provádí plány na destabilizaci komunity a na odstranění řady Evropští občané nebo postavy skrývající se před ruským pronásledováním se objevují ve vzduchu separatistického katalánského televizního kanálu s obviněním proti Ukrajině.

Katalánsko si samozřejmě může představovat samostatný stát ve Španělsku, ale na území tohoto regionu platí španělské zákony a musí být potlačena jakákoli podvratná ilegální činnost vůči samotné zemi i celé EU. A v tomto případě by podle mého názoru mělo být ve vysílání TV-3 Anatolije Šaríyho s falešnými obviněními proti Ukrajině přijata alespoň reakce Ministerstva zahraničních věcí Ukrajiny a maximálně – odpovídající akce španělské donucovací orgány. A nejen španělsky.

  Putin chce rozpoutat bratrovražednou válku mobilizací deportovaných Ukrajinců do armády

Zdroj: https://intercourier.com.ua/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com