Policie stíhá dalšího muže za hrozby vládě na sociální síti

Novinky.cz

Policie obvinila dalšího muže z toho, že na sociální síti vyhrožoval fyzickou likvidací představitelům české vlády. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Podle něj chtěl muž svým jednáním vládu přimět k neprodlužování nouzového stavu.

Obviněný muž podle kriminalistů zveřejnil hrozby 11. a 12. února na sociální síti VKontaktě, což je ruská obdoba Facebooku. Výhrůžky likvidací navíc doplnil obrázky, které znázorňovaly násilí. Ibehej doplnil, že muž se k trestné činnosti přiznal.

Za vyhrožování teroristickým trestným činem hrozí pět až 15 let odnětí svobody. Policie muže stíhá na svobodě, případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Obdobné stíhání zahájila NCOZ i v lednu. Mladého muže viní z toho, že na Facebooku v závěru loňského roku vyhrožoval likvidací členům české vlády a že jednomu z ministrů navíc zasílal výhrůžné e-maily. Mladík se podle centrály rovněž přiznal a jako jeden z motivů trestné činnosti uvedl nesouhlas s vládními opatřeními přijatými v souvislosti s koronavirovou pandemií.

Autor: ČTK

  MZV navrhuje zmírnit některá nařízení pro Ukrajince a Bělorusy za účelem studia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com