Rusko ignoruje válečné chemikálie pohřbené na trase Nord Stream 2

Rusko pokračuje v urychlování prací na pokládce plynovodu Nord Stream 2 a skrývá informace o nebezpečí v souvislosti s chemickými toxickými látkami pohřbenými na dně poblíž ostrova Bronholm během druhé světové války.

„Rychlé tempo pokládání potrubí v dánských vodách tváří v tvář rostoucímu politickému tlaku ze strany správcovských společností, pokud jde o potřebu včasného dokončení prací, vede ke zvýšení ohrožení nejen pro životní prostředí, ale také pro život a zdraví posádky členů. Faktor, před kterým varovali ekologové – chemické toxické látky z druhé světové války, které byly pohřbeny na dně v oblasti kolem. Broncholm. Vedle této zóny prochází trasa plynovodu Nord Stream 2, “uvádí se v prohlášení ukrajinská zpravodajská služba.

Jak je uvedeno v dokumentu SZRU, za poslední půlstoletí mořské proudy přesunuly velké množství kontejnerů s bojovými chemickými látkami a rozptýlily je po velké ploše kolem ostrova. Za posledních nejméně 35 let byly takové kontejnery a střelivo občas náhodně objeveny na východě a na jihu země. Broncholm.

Zpravodajská služba připomněla, že za účelem minimalizace environmentálních rizik navrhlo Dánsko jako podmínku pro udělení povolení k položení potrubí do svých vod povinné používání plavidel s dynamickým určováním polohy (DP). Tato plavidla vlastnil ruský dodavatel projektu – společnost Allseas. Ale pod hrozbou sankcí v roce 2019 odstoupila od projektu a stáhla své lodě.

V Rusku byl jediným potrubím s DP Akademik Chersky. Jeho technický stav však stále neumožňuje zahájit práci. „RF proto vynaložila značné úsilí a dosáhla změn v dánském rozlišení, což dalo zelenou použití umístění kotvy.“ Nyní ve vodách Dánska funguje potrubí „Fortuna“, které k umístění používá 12 (!) Kotev. A každý z nich riskuje, že se spodní části dotkne nebezpečného předmětu, “zdůraznil SZRU.

Uvědomili si vysokou úroveň nebezpečí a Rusové podle zpravodajských informací naléhavě dodali ampule s atropinem (protijed proti otravě chemickými bojovými látkami) na plavidla zapojená do práce. „Navzdory ohrožení života a zdraví posádek a ekosystému Baltského moře jako celku však Rusko pokračuje v urychlování prací na pokládání potrubí a skrývá veškeré informace před veřejností,“ uvedla Ukrajinská zahraniční zpravodajská služba. .

  Ukrajina dobyla zpět polovinu území okupovaných Ruskem a je připravena dále bojovat

Jak uvedla společnost Ukrinform, plynovod Nord Stream-2 z Ruska do Německa o délce přes 1200 kilometrů je postaven na 94%. Před rokem byla díky sankcím USA pozastavena výstavba Nord Stream 2, ale ruská strana obnovila práce sama se souhlasem německé strany.

Zdroj: https://www.ukrinform.ru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com