Zeman na Hradě přijme předsedu Trikolóry Klause mladšího

MAFRA / Profimedia

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě přijme předsedu hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího. K prezidentovi Klause doprovodí také právník Zdeněk Koudelka. Mluvit budou o volebním zákonu a o aktuální politické situaci.

Klaus ČTK řekl, že chce se Zemanem probrat například otázku volebního zákona. Jeho části nedávno zrušil Ústavní soud. Politici se tak musí v příštích týdnech domluvit na znění nového zákona, podle kterého se budou na podzim konat volby do Sněmovny. Většina sněmovních stran se vyslovuje pro zachování 14 volebních obvodů, vláda ale poslancům předloží i druhý návrh, který počítá jen s jedním volebním obvodem. „My preferujeme jeden volební obvod, případně tři tradiční spolkové země Čechy, Moravu a Slezsko,“ řekl.

S prezidentem bude chtít probrat i aktuální politickou a koronavirovou situaci. Zeptat se ho bude chtít například na názor SPD, která chce, pokud vláda nepožádá o důvěru, vyvolat hlasování o nedůvěře kabinetu Andreje Babiše (ANO).

Zeman se v uplynulých týdnech setkal i s dalšími zástupci politických stran. Jednal s Babišem, předsedou komunistů Vojtěchem Filipem, šéfem Pirátů Ivanem Bartošem nebo lídrem ODS Petrem Fialou.

Autor: ČTK

  Policie oznámila, že zneškodnila střelce z filozofické fakulty v centru Prahy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com