Exministr Vojtěch nově vede Krajskou zdravotní. ‚Je stále větším přínosem,‘ řekl hejtman Ústeckého kraje

Novým předsedou představenstva Krajské zdravotní, která spravuje pět nemocnic v Ústeckém kraji, se stal poslanec a bývalý ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch. Ve čtvrtek o tom informovala Krajská zdravotní. Společnost zaměstnává okolo 7200 lidí a patří mezi největší zdravotnická zařízení v republice.

Jediným akcionářem Krajské zdravotní je Ústecký kraj, v jehož čele stanulo po krajských volbách hnutí ANO. Rada kraje odvolala ve středu předsedu představenstva Jindřicha Zetka. Členové představenstva zvolili nového předsedu s účinností od čtvrtka.

Předtím představenstvo Krajské zdravotní v úterý odvolalo z postu generálního ředitele společnosti Aleše Chodackého.

Zetek byl do funkce jmenován po loňských podzimních krajských volbách na konci listopadu. Po zvolení nové krajské rady ve složení ANO, ODS a Spojenců pro kraj bylo tehdy obměněno celé představenstvo společnosti.

Hejtman Jan Schiller (ANO) řekl, že důvodem odvolání Zetka byly neshody mezi ním a vedením kraje. Zetek řekl, že upozornil na nestandardní smlouvu.

„Já jsem spolu s ostatními členy představenstva zastavil jaksi penězovod do ANO, kdy generální ředitel, kterého jsme odvolali, uzavřel den po svém nástupu do funkce nestandardní smlouvu s pravou rukou pana hejtmana,“ řekl už dřív Zetek, podle nějž mělo jít o vyplácení 130 000 korun měsíčně za poradenství.

Vojtěch byl od listopadu 2020 členem představenstva Krajské zdravotní. Spekulovalo se o tom, že se stane velvyslancem ve Finsku.

„Já jsem se ho samozřejmě ptal. On sám říkal, s největší pravděpodobností, že by měl být, ale já si myslím, že to není otázka ani tohoto roku, takže uvidíme, co bude dál. Ta jeho angažovanost zůstává pořád stejná a je stále větším a větším přínosem pro Krajskou zdravotní,“ řekl ve středu hejtman.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Senát má schvalovat bonus k nemocenské při koronavirové karanténě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com