Karlovarská ČSSD nominovala Petříčka do čela strany. Lídrem krajské kandidátky bude Tomáš Svoboda

irozlas.cz

ČSSD v Karlovarském kraji v sobotu nominovala na předsedu strany Tomáše Petříčka. Krajským šéfem zůstal 56letý Tomáš Svoboda, starosta Kynšperku nad Ohří. Stal se také lídrem krajské kandidátky ČSSD do sněmovních voleb. Ministr zahraničí Petříček získal nominaci 19 hlasy z 25 hlasů krajské konference, řekl Svoboda.

„Pan Petříček se s námi dopoledne spojil a požádal nás o to. My jsme k tomu přijali usnesení, které prošlo, i když nebylo jednomyslné. Nominovali jsme pana Petříčka na předsedu strany,“ uvedl Svoboda. Podle něj šlo o jednu z prvních nominací. K on-line krajskému sněmu byl kromě Petříčka připojený také současný šéf sociálních demokratů Jan Hamáček.

„Zvolili jsme také nové desetičlenné krajské předsednictvo, většina členů je staronových a nejznámější lidé pokračují,“ uvedl Svoboda. Místopředsedové se budou volit na prvním zasedání nového krajského předsednictva 19. dubna.

Svoboda byl zvolen lídrem 15členné krajské kandidátky do říjnových sněmovních voleb. Dvojkou je Tibor Dobrovolný z Chebska a třetí je zástupce karlovarského okresu Michal Bureš. „Dále jsme zvolili ještě tři náhradníky,“ řekl krajský předseda.

Vládní ČSSD bude mít volební sjezd 9. až 10. dubna. Funkci předsedy ČSSD chce obhajovat vicepremiér Jan Hamáček, kterého hodlá vyzvat místopředseda Tomáš Petříček. Na lídra by mohl kandidovat také jihomoravský předseda ČSSD Břetislav Štefan. Obhajovat funkci má v úmyslu i statutární místopředseda ČSSD Roman Onderka.

Epidemie neumožní uspořádat sjezd prezenčně v Hradci Králové, takže vedení tento týden ohlásilo on-line variantu. Sjezd má zvolit nové vedení a zhodnotit nevydařené výsledky loňských krajských a senátních voleb.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Policie se začala zabývat tweetem s výzvou k deukrajinizaci a denacifikaci ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com