Bankou roku se stala Česká spořitelna, Pojišťovnou Generali ČP

V hlavní kategorii 19. ročníku soutěže Banka roku zvítězila Česká spořitelna. Její generální ředitel Tomáš Salomon se stal Bankéřem roku a získal speciální cenu za mimořádný přínos ke stabilizaci ekonomiky v době koronakrize. V kategorii Pojišťovna roku vyhrála Generali Česká pojišťovna. ČTK to dnes oznámili pořadatelé soutěže.

Pojišťovákem roku se stal volbou svých kolegů z ostatních pojišťoven Martin Žáček z UNIQA pojišťovny. Nejlepší hypotéku má podle porotců Hypoteční banka ze skupiny Československé obchodní banky. Ta získala ocenění Banka bez bariér.

„Rok 2020 byl náročný pro všechny, také pro banky a pojišťovny. Práce bankéřů měla loni i státotvorný rozměr, zejména když pomohli nastavit stabilizační pravidla pro finanční sektor. Zde díky patří zejména Tomáši Salomonovi a Janovi Juchelkovi,“ uvedl zakladatel soutěže Banka roku Petr Stuchlík. Juchelka je generální ředitel Komerční banky.

Slavnostní ceremoniál Banka roku se měl podle původního plánu uskutečnit v listopadu 2020. Kvůli epidemii se nakonec konal ve speciálním on-line režimu.

Porota cen Banka roku, kterou tvoří zástupci z byznysu, médií i akademické sféry, rozhodovala o vítězích hlavních cen Banka roku a Pojišťovna roku, oborové ceny Hypotéka roku a speciální ceny za největší přínos společnosti v době koronakrize.

„Česká spořitelna prokázala mimořádnou schopnost se přizpůsobit a pružně reagovat. Důkazem je její úlevový program, ale také ostatní aktivity na bankovním trhu. Porota ocenila její přístup k digitalizaci a otevřenou komunikaci,“ komentoval výsledky řídící partner české kanceláře KPMG Radek Halíček.

Při udílení speciální ceny za mimořádný přínos při koronakrizi porota zohlednila především rychlost a flexibilitu, se kterou ČS pod vedením Salomona v reakci na bezprecedentní situaci zavedla mnoho inovativních řešení, která měla v dané době přímý vliv na koncového zákazníka, podotkl generální ředitel společnosti Mastercard pro ČR a Slovensko Michal Čarný.

  ČEZ může vyplatit plnou dividendu bez zvláštních opatření, uvedlo vedení firmy

„Generali Česká pojišťovna pro řadu Čechů představuje pomyslný symbol oboru. V loňském roce se zvládla pojišťovna nejen přejmenovat, což pro ni rozhodně nebylo jednoduché, ale udělala velký posun v digitalizaci,“ doplnil generální ředitel Fincentrum & Swiss Life Select Filip Duchoň. Loni se půjčilo přes 250 miliard Kč, což je mimořádné. Porota se pro Hypoteční banku rozhodla kvůli vstřícnosti ke klientům a digitalizaci, dodal k vítězství banky v kategorii Hypotéka roku.

Autor: ČTK

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com