Zástupce ruského konzulátu ve Francii kradl kola a prodával je na internetu

Francouzská policie podezřívá řidiče ruského konzulátu z krádeže desítek vysoce kvalitních jízdních kol. Muži zákona vydali na muže zatykač.

Případ sahá do února 2021. Poté bývalému náměstkovi starosty Štrasburku Alainovi Fontanelovi poblíž diplomatické čtvrti města ukradli drahé elektrické kolo.

O tom pise server Euroactiv.

O několik dní později Fontanel viděl své kolo spolu se dvěma dalšími jízdními koly stejné značky na reklamním webu – pokoušeli se ho prodat. Muž podal stížnost na policii, která kontaktovala prodejce. Setkání bylo naplánováno u dveří ruského konzulátu.

Prodejce předložil falešný doklad o nákupu označený ruským konzulátem. Fontanel identifikoval své kolo podle sériového čísla.

Policie vzala útočníka do vazby a zabavila další kola. Policisté později zjistili, že od ledna 2020 bylo na stejný web zveřejněno asi tři sta reklam na prodej jízdních kol. Jejich celkové náklady jsou přibližně 100 tisíc eur.

Podezřelý je 40letý ruský občan bez diplomatické imunity. V tomto případě byl vyslýchán 14. února a propuštěn, protože vyšetřování stále probíhalo. Poté se muž vrátil do Ruska – údajně ze zdravotních důvodů.

  Expert: Ukrajina i Rusko mají potíže pokračovat v boji, možná jde o zlomový bod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com