Šéf správy hmotných rezerv dostal loni odměnu 500 tisíc. Havlíček ho ocenil za práci během pandemie

Předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr dostal loni odměnu ve výši půl milionu korun. Udělil mu ji ministr průmyslu a obchodu za ANO Karel Havlíček, informuje deník Mf Dnes. Důvodem byla podle Havlíčka především Švagrova práce během pandemie.

Švagr dostal podle Mf Dnes odměnu mimo jiné za organizaci a aktivní výkon činností souvisejících s řešením pandemie v návaznosti na vládou vyhlášený nouzový stav.

Oceněno mělo být zejména zajišťování logistických operací při celorepublikové distribuci osobních ochranných a zdravotnických prostředků pro kritickou infrastrukturu a zdravotnický sektor. Ale také třeba příprava podkladů pro jednání Bezpečnostní rady státu nebo aktivní činnost v rámci členství v Ústředním krizovém štábu.

Odměny ve výši téměř čtvrt milionu korun pak dostali od svého šéfa dva ředitelé sekcí řízení správy – majetkové a právní. Odměny dostali podle Mf Dnes mimo jiné za plnění úkolů v nouzovém stavu.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček práci hmotných rezerv během pandemie chválil: „Zvládli

mimořádnou situaci, komplet logistiku s ochrannými pomůckami, tendry, distribuci.“

Naopak někteří politici statisíce pro úředníky v době koronaviru kritizují. „Tato vláda bohužel vůbec netuší, že politická rozhodnutí jsou pro veřejnost také symboly,“ uvedl místopředseda STAN Petr Gazdík.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Protesty proti vládním nařízením v Teplicích, Plzni a Ostravě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com