Bouzková s Hradeckou mohou premiéru ozdobit titulem z Charlestonu

isport.blesk.cz

České tenistky Marie Bouzková a Lucie Hradecká na prvním společném turnaji postoupily v Charlestonu do finále čtyřhry. V semifinále Volvo Car Open svedly třísetovou bitvu se čtvrtou nasazenou dvojicí Alexa Guarachiová z Chile, Desirae Krawczyková z USA, které na zelené antuce udolaly 6:3, 0:6 a 10:7 v super-tiebreaku.

Pětatřicetiletá Hradecká má již 24 deblových titulů z okruhu WTA včetně dvou grandslamových s Andreou Hlaváčkovou z US Open 2013 a Roland Garros o dva roky dříve. S Bouzkovou, o třináct let mladší, v Charlestonu dva zápasy vyhrály, do jednoho soupeřky nenastoupily. Dnes od 16:45 SELČ si zahrají o titul proti turnajovým jedničkám, zkušenému americko-nizozemskému páru Nicole Melicharová, Demi Schuursová.

Ve finále dvouhry se utkají o svou premiérovou trofej Danka Koviničová a Veronika Kuděrmětovová. Šestadvacetiletá tenistka z Černé Hory, jež v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, v semifinále přehrála 6:3, 6:2 Tunisanku Ons Džabúrovou. O tři roky mladší Ruska Kuděrmětovová v sobotu postoupila po výhře 6:3, 6:3 nad Španělkou Paulou Badosaovou.

Carreňo oslavil 200. vítězství na okruhu ATP ziskem titulu v Marbelle

 

Španělský tenista Pablo Carreňo ozdobil 200. vítězství na okruhu ATP titulem v Marbelle. Ve finále domácího antukového turnaje potvrdil coby první nasazený hráč roli favorita a krajana Jaumeho Munara zdolal 6:1, 2:6, 6:4.

Devětadvacetiletý Carreňo získal pátý titul v kariéře a druhý na antuce. Na úspěch čekal od roku 2019, kdy triumfoval na tvrdém povrchu v Čcheng-tu. V této sezoně zvedl trofej nad hlavu jako první Španěl.

Úvodní set v duelu s Munarem, který si finále zahrál poprvé v kariéře, Carreňo jasně ovládl. Ve druhém ale třiadvacetiletý mladík z konce první stovky žebříčku lépe zvládl koncovku, od stavu 2:2 získal čtyři hry a vynutil si třetí set. V něm favorit získal rozhodující brejk v maratonském devátém gamu a vedení 5:4 vzápětí při svém podání proměnil ve vítězství.

  Hokejisté Finska slaví zlato, ve finále zdolali Kanadu v prodloužení

Antukový turnaj v Cagliari vyhrál Ital Sonego

Antukový turnaj v Cagliari vyhrál domácí italský tenista Lorenzo Sonego. Třetí nasazený hráč v tříhodinové finálové bitvě na Sardinii porazil 2:6, 7:6, 6:4 Srba Lasla Djereho a získal druhý titul v kariéře.

Sonego je prvním Italem od Filippa Volandriho v Palermu 2006, jenž vyhrál turnaj ATP Tour na domácí půdě. Pětadvacetiletý turínský rodák navíc získal v Cagliari double, v sobotu vyhrál s krajanem Andreou Vavassorim poprvé v kariéře čtyřhru.

První titul v kariéře vybojoval aktuálně 34. hráč světa Sonego před dvěma lety na trávě v Antalyi.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Charlestonu

(antuka, dotace 565.530 dolarů):

Čtyřhra – semifinále:

Hradecká, Bouzková (ČR) – Guarachiová, Krawczyková (4-Chile/USA) 6:3, 0:6, 10:7.

 

Turnaj mužů v Marbelle

(antuka, dotace 408.800 eur):

Dvouhra – finále:

Carreňo (1-Šp.) – Munar (Šp.) 6:1, 2:6, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Behar, Escobar (Urug./Ekv.) – Brkič, Čačič (Bosna/Srb.) 6:2, 6:4.

Turnaj mužů v Cagliari

(antuka, dotace 408.800 eur):

Dvouhra – finále:

Sonego (3-It.) – Djere (Srb.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com