Skupina B: Hokejisté Švýcarska na MS poprvé inkasovali, Slovensko ale porazili 4:2

Hokejisté Švýcarska ve čtvrtém zápase na mistrovství světa v Rize poprvé inkasovali, nakonec ale porazili Slovensko 4:2 a vyhráli i čtvrté utkání ve skupině B. Vítěznou branku vstřelil ve 47. minutě Christian Marti. Slováci na turnaji potřetí prohráli a jsou pátí, teď je ale čekají souboje s týmy, které jsou v tabulce za nimi.

„Byl to těžší zápas než proti Kanadě. Švýcaři se dokázali udržet před brankou, více kombinovali. Odehráli jsme slušné utkání, ale jsme zklamaní. Nic se nedá dělat, musíme jít dál. Teď potřebujeme sbírat body, nějaké jsme ale mohli získat i dnes,“ řekl brankář Samuel Hlavaj slovenským novinářům.

Švýcaři do utkání poprvé nasadili další dvě posily z NHL – obránce Siegenthalera a útočníka Hischiera z New Jersey, kteří se hned podíleli na prvním gólu. Nejprve sice zahrozil Miranda, ale skóre otevřel v 6. minutě Siegenthaler, který prostřelil brankáře Hlavaje od modré čáry.

„Vždy je skvělé, když do týmu přijdou dobří hráči. Jsou to lídři a jsme rádi, že jsou tady,“ řekl útočník Denis Malgin na adresu dvojice nových hráčů v kádru. „Je to dobré vítězství. Myslím si, že jsme měli šance, abychom vstřelili více branek, což se nám nepodařilo. Ale vyhráli jsme, což je hlavní,“ řekl Malgin webu Mezinárodní hokejové federace.

Slováci, v jejichž sestavě chyběl zraněný nejproduktivnější hráč Cehlárik, si poté vypracovali několik slibných příležitostí. Gólmana Mayer ale nepřekonali.

Hráči ze země helvétského kříže poté nevyužili dvě přesilové hry, ve 25. minutě ale vedení po vydařeném přečíslení dva na jednoho navýšili. Hlavaje překonal Niederreiter. Slováci dokázali bleskově odpovědět, o 21 sekund později snížil na turnaji poprvé hrající Kudrna. Švýcaři inkasovali poprvé na MS a po 205 minutách a osmi sekundách.

  Bořil za potyčku dostal trest na čtyři zápasy, Krejčí na dva

Švýcaři byli výrazně střelecky aktivnější, do slibných pozic se dostali Malgin, Haas nebo v oslabení Simion, kterého zastavil jen za cenu faulu Pánik. V následném trestném střílení ale proti Fialovi uspěl výborný Hlavaj. Favorit toho následně litoval ještě více, neboť Regenda pohotovou dorážkou 31 sekund před koncem druhé třetiny vyrovnal.

Klíčový moment utkání přišel ve 47. minutě, kdy střelu Martiho od modré čáry nešťastně tečoval obránce Ivan. Slováci se pokusili vyrovnat při power play, inkasovali ale čtvrtý gól.

„Poté, co jsme inkasovali třetí gól, jsme se už nedokázali prosadit a vytvořit si šance na vyrovnání. Samo Hlavaj chytal výborně a dal nám šanci na zisk bodů. Chytil i trestné střílení,“ řekl útočník Andrej Kudrna po svém prvním startu na MS. „První třetina pro mě byla těžká, protože jsme nastoupil po delší pauze. Pomohli mi ale kluci, bojovali jsme jeden za druhého,“ dodal hráč extraligového Litvínova.

Skupina B (Riga):

Švýcarsko – Slovensko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Siegenthaler (Malgin, Hischier), 25. Niederreiter (Ambühl), 47. Marti (Richard), 60. Haas (Miranda, Simion) – 26. Kudrna (Kelemen, Pánik), 40. Regenda (Okuliar, Kňažko). Rozhodčí: Holm (Švéd.), MacFarlane (USA) – Nothegger (Rak.), Ondráček (ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4840.

Sestavy:

Švýcarsko: Mayer – Kukan, Siegenthaler, Moser, Glauser, Marti, Loeffel, Geisser, Fora – Fiala, Hischier, Malgin – Niederreiter, Corvi, Ambühl – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Ch. Bertschy. Trenér: Fischer.

Slovensko: Hlavaj – P. Koch, Nemec, Kňažko, Grman, Rosandič, Ivan, Gajdoš, Jánošík – Pánik, Hrivík, Kelemen – L. Hudáček, M. Sukeľ, Kudrna – Chromiak, Tamáši, Regenda – Okuliar, Čacho, Lunter. Trenér: Ramsay.

  Disciplinární komise bude řešit chování fanoušků Sparty v duelu se Slováckem

Tabulka:

1. Švýcarsko 4 4 0 0 0 19:2 12
2. Kanada 4 3 1 0 0 18:4 11
3. Česko 4 3 0 1 0 17:9 10
4. Lotyšsko 4 1 1 0 2 7:12 5
5. Slovensko 4 1 0 1 2 7:10 4
6. Norsko 4 1 0 1 2 5:9 4
7. Kazachstán 4 0 1 0 3 6:18 2
8. Slovinsko 4 0 0 0 4 4:19 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com