Ruský teror v České republice. Probuzení Evropy?

zpravy.aktualne.cz

V sobotu 17. dubna vypukl v Evropě další diplomatický skandál: české úřady oznámily vyhoštění 18 zaměstnanců ruského velvyslanectví ze země najednou, kteří byli identifikováni jako zaměstnanci ruských speciálních služeb, zejména GRU a Zahraniční zpravodajská služba Ruské federace.
Policie a Národní ředitelství pro boj proti organizovanému zločinu v České republice rovněž zapsaly hledaný seznam dvou Rusů, důstojníků GRU Anatolije Chepigy a Alexandra Miškina, „v souvislosti s vyšetřováním okolností závažného trestného činu“ jsme hovoří o účasti těchto ruských agentů na organizaci výbuchu muničních skladů v komplexu Vrbetice v roce 2014.
Policie České republiky, konkrétně Národní středisko pro boj proti organizované kriminalitě, spolu s kontrarozvědkou BIS a Krajským státním zastupitelstvím v Brně na tomto případu pracují již mnoho let a loni na základě nových informací jejich zaměstnanci udělal skutečný pokrok.
Chepiga a Mishkin, odhalení britskými speciálními službami jako agenti GRU, po pokusu otrávit nimi Sergeje a Julii Skripalovou v březnu 2018 v britském Salisbury dorazili do České republiky v říjnu 2014 s cílem navštívit muniční sklady v Vrbetica. Je pravda, že v té době měli návštěvníci pasy a povolení, nikoli jiná jména, která se opakovaně měnila, stejně jako místo nasazení. Po jejich návštěvě zaútočilo na muniční sklady výbuch.
Zajímavý fakt: během návštěvy důstojníků GRU ve Vrbetici tam byly vykládány zbraně, které koupil velký obchodník se zbraněmi v Evropě, a podle informací z kompetentních zdrojů měly být v budoucnu dodány na Ukrajinu , který je ve válce s Ruskem. A to se samozřejmě Moskvě nelíbilo. Výbuch celé dávky takového nákladu by obchodníkovi způsobil vážnou ránu. Policie pracuje s verzí, že Chepiga a Mishkin přišli právě pro tento účel.
O šest měsíců později byl sám obchodník se zbraněmi, občan Bulharska, otráven ve své vlasti stejnou drogou, která později zaútočila na Skripalové v Británii. Bulharské orgány činné v trestním řízení z toho také podezírají agenty GRU.
Za všemi výše uvedenými jsou podle odborníků agenti vojenské jednotky 29155 GRU Ruské federace. O jejích aktivitách se toho ví málo.
„The New York Times“ o ní psal jako o „tajné jednotce GRU, která má provádět sabotážní operace v Evropě.“
Jak vidíte, teroristické aktivity Moskvy jsou prováděny důkladně a plánovaně. A soudě podle ocenění a titulů obdržených zaměstnanci a agenty této jednotky – kremelskými soudními teroristy, je vedení Ruské federace spokojeno s jejími umělci. Chepiga a Mishkin tedy obdrželi titul Hrdina Ruska, opraváři jiných speciálních sil tohoto druhu také dostávají odpuštění „za zvláštní úspěchy ve službě“. Tyto úspěchy jsou dobře známy: výbuchy, vraždy, sabotáže.

  Česká republika vyhošťuje Ukrajince ze země

Neexistují žádné hranice pro teror a chapadla sabotérů pronikla daleko za oceán a do kyberprostoru: například agenti jednotlivých jednotek GRU byli americkými úřady shledáni vinnými ze zasahování do prezidentských voleb v roce 2016.
Ale bez ohledu na to, jak kremelští sabotéři a jejich kurátoři vypočítávají jejich cynické a odporné plány, svět si najde příležitost jim odolat. Jen za poslední měsíc tedy v Evropě kromě již zmíněného českého incidentu zahučely další dva špionážní skandály.
Dne 18. března bulharské úřady oznámily zveřejnění špionážní sítě vybudované rezervním plukovníkem bulharské armády rekrutované Ruskem, jejímž účelem bylo shromažďovat utajované informace o bulharských armádách a jejich spojencích v NATO.
31. března byl v Itálii na základě obvinění ze špionáže pro Rusko zatčen kapitán námořních sil v zemi, který sloužil v generálním štábu a měl přístup k utajovaným informacím. Byl s ním zadržen také „opravář“ pracující na ruském velvyslanectví.
Synchronicita těchto dvou speciálních operací k identifikaci ruských špiónů může naznačovat novou realitu, touhu po skutečném boji proti ruské špionáži. To může také znamenat jediný zdroj informací pro zpravodajské služby Itálie a Bulharska. To je možné, partneři NATO, včetně Spojených států, jejichž nové vedení je rozhodnuto rozhodně reagovat na ruské špionážní aktivity.
Pokud však v případě Bulharska a Itálie šlo pouze o špionážní aktivity agentů Kremlu, pak došlo v České republice k úplné sabotáži s výbuchy a smrtí českých občanů.
Ve světle všeho, co se děje, je třeba poznamenat jeden důležitý bod: v České republice, stejně jako v Itálii a Bulharsku, vždy existovaly silné proruské nálady, které vedly k moci politiků s promoskovskými názory.
Možná takové události, které ukazují skutečnou podstatu vedení Kremlu, umožní občanům svobodné Evropy pragmatičtěji pohlížet na vztahy s Moskvou a zbaví prokremelovské politiky možnosti ovlivňovat život jejich zemí, Evropy a světa. jako celek.
A je důležité si uvědomit, že jedině spojením úsilí dokážeme odolat vlně teroru vycházející z Moskvy. Samotná rétorika je hrozivá a válečná.
Porovnat: Místopředseda vlády České republiky Jan Hamáček, komentující kroky vyhoštění zaměstnanců Ruské ambasády v Praze z Čečenské republiky, které české speciální služby jasně označily jako zaměstnance ruských speciálních služeb SVR a GRU s lítostí říká: „Je mi velmi líto, že kvůli tomu budou česko-ruské vztahy trpět, ale Česká republika musí reagovat.“
A to říká Kreml ústy mluvčího ruského ministerstva zahraničí Zacharové: „Praha velmi dobře ví, co bude následovat takové triky.“ Co přesně nespecifikovala, ale dala vážnou zprávu.

  Tallinn je před Rusy uzavřen. Existuje šance pro novou Evropu.

Drzý, arogantní, sebevědomý. Hrozby, vydírání, násilí jsou nástroje, které Moskva používá již stovky let. Svět už začíná vidět světlo, porozumění přichází, i když pomalu, i když kousek po kousku (koneckonců, Kremlská špionážní síť ve světě je Kremlem tažena po celá desetiletí), ale skutečnost, že taková odhalení se nosí out naznačuje probuzení Evropy a potřebu seriózního a komplexního přístupu při konfrontaci s Ruskem, což znamená – v boji za mír!

Autor: Franz Hoffmann

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com