Fotbalová Slavia v neděli v případě zisku titulu neplánuje žádné oslavy

Pokud fotbalisté Slavie v neděli ve 30. kole první ligy získají mistrovský titul, neplánuje vedení pražského klubu po domácím šlágru s Plzní žádnou společnou akci s fanoušky. Vzhledem k hygienickým opatřením proti šíření koronaviru neproběhnou oslavy na stadionu ani před ním. Podle aktuální epidemiologické situace v zemi se případně uskuteční až 29. května po závěrečném 34. kole.

Ve víkendovém kole se poprvé od 4. října částečně vrátí na stadiony fanoušci. Ministerstvo zdravotnictví v rámci pilotního projektu povolilo zaplnit kapacitu do 10 procent s tím, že na zápasy mohou dlouhodobí partneři klubu, mezi které se dají zařadit držitelé permanentních vstupenek. Nadále platí zákaz hromadných akcí, a proto nemůže proběhnout tradiční oslava s fanoušky, která se v posledních letech konala před slávistickým stadionem v Edenu.

„Při nedělním utkání s Plzní se na stadion může díky pilotnímu projektu vrátit malá část fanoušků. S tím se ale váže několik hygienických a organizačních opatření, která je potřeba striktně dodržovat. Jestliže se Slavii povede v neděli získat vytoužený titul, neproběhnou po utkání žádné oslavy. Ani na stadionu, ani před ním,“ uvedla Slavia na svém webu.

„Hygienické povolení neumožňuje jakékoliv společné fandění, ani případné oslavy před stadionem. Za žádných okolností navíc není možné vstupovat na hrací plochu,“ doplnil vršovický klub, jehož A-tým po šlágru s Plzní nastoupí hned ve středu v semifinále domácího poháru na Spartě.

Návštěvníci ligových zápasů musejí splnit několik podmínek. Musejí se prokázat negativním výsledkem PCR nebo antigenního testu, který nebude starší než 48 hodin. Případně mohou předložit potvrzení o prodělání nemoci v posledních 90 dnech nebo certifikát o dokončeném očkování. Diváci také musejí mít respirátor a sedět jen v každé druhé řadě a s rozestupy minimálně ob jedno sedadlo. Do Edenu dorazí necelé dvě tisícovky lidí.

  Vlhová útočí v obřím slalomu v Semmeringu na čtvrtou výhru v SP

Pražané upozornili, že případné nedodržení hygienických opatření či snaha o zakázané oslavy může mít za následek zrušení účasti diváků na zbylých zápasech této sezony. „Vzhledem k tomu, že se jedná o pilotní projekt, který se bude samozřejmě vyhodnocovat, může být v případě negativního výsledku celý zrušen. To by znemožnilo další účast fanoušků na fotbalových, potažmo sportovních akcích,“ uvedla Slavia.

Pokud to epidemiologická situace dovolí, jsou Pražané připraveni v souladu s aktuálními opatřeními uspořádat mistrovskou oslavu za měsíc po posledním domácím zápase tohoto ročníku s Českými Budějovicemi. Teprve po něm nový šampion převezme pohár.

„V případě, že se Slavii povede získat titul, klub udělá maximum pro to, aby po posledním ligovém kole v sobotu 29. května připravil případné mistrovské oslavy dle aktuální epidemiologické situace a přesně podle regulí,“ uvedla Slavia.

Červenobílým schází k jistotě třetího titulu po sobě jediný bod. Definitivu mistrovského primátu mohou získat už před zápasem s Plzní, pokud předtím Sparta nezvítězí v Liberci.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com