‚Z darů financují terorismus.‘ Německo zakázalo islámskou organizaci Ansaar International

faz.net

Německo zakázalo činnost islámské organizace Ansaar International, kterou německá vláda viní z toho, že pod záminkou humanitární pomoci financuje ve světě terorismus. O zákazu, který vešel v platnost ve středu ráno, informovalo německé ministerstvo vnitra.

„Ansaar International a přidružené organizace financují z dárcovských příspěvků terorismus,“ napsal na twitteru mluvčí německého ministra vnitra Horsta Seehofera. „Pokud chcete bojovat proti terorismu, musíte vysušit jeho finanční zdroje,“ dodal.

Ansaar International tvrdí, že poskytuje pomoc lidem zasaženým válkou a krizemi, a to například stavbou či financováním stavby nemocnic, sirotčinců či škol. Za tímto účelem také organizace pořádala charitativní sbírky.

Podle německé vlády ale organizace část peněz od dárců předávala zahraničním teroristickým skupinám jako někdejší Fronta an-Nusra v Sýrii, palestinské militantní hnutí Hamás či extremistické hnutí Šabáb v Somálsku.

Podle listu Bild německá policie při mapování činnosti organizace, která byla založena v roce 2012 se sídlem v Düsseldorfu, prohledala budovy v deseti německých státech a zabavila množství materiálu.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Agenti GRU Miškin a Čepiga nyní pracují pro Kreml, říká novinář z Bellingcat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com