Nárůst počtu nakažených byl ve čtvrtek podruhé za sebou pod 2000

irozhlas.cz

Denní nárůst počtu případů nemoci covid-19 byl ve čtvrtek podruhé za sebou pod dvěma tisíci. Testy prokázaly 1559 nově nakažených, o 670 méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Podle informací premiéra Andreje Babiše bylo ve čtvrtek očkováno proti koronaviru rekordních 81.753 lidí. V porovnání s minulým čtvrtkem, kdyby byl dosud nejvyšší počet aplikovaných dávek očkování od počátku vakcinace, je to zhruba o 3800 více.

Od loňského března se nákaza v zemi potvrdila u více než 1,6 milionu lidí. Z toho 29.608 pacientů s potvrzenou nemocí covid-19 zemřelo.

Denní nárůsty počtu nově nakažených několik týdnů klesají, ještě na počátku března dosahovaly téměř k 17.000. Ve středu se poprvé od konce loňského září dostal nárůst pod dva tisíce za všední den. O víkendech se sice počty nově nakažených v posledních týdnech dostaly i pod 1000, o volných dnech se však mnohem méně testuje.

Počet nových případů covidu-19 za týden v Česku k dnešku klesl na 111 na 100.000 obyvatel, což je o sedm případů méně než předchozí den. Tímto údajem se nyní vláda řídí při uvolňování protiepidemických opatření.

Autor: ČTK

  V ČR jednali zástupci zemí EU i Ukrajiny o tribunálu pro stíhání zločinu agrese

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com