Babiš: Ve čtvrtek bylo očkováno proti covidu rekordních 81. 753 lidí

Ve čtvrtek dostalo v Česku očkování proti nemoci covid-19 nejvíce lidí v jednom dni od začátku vakcinace. Očkováno bylo 81.753 lidí, informoval dnes na twitteru premiér Andrej Babiš (ANO). Počet podaných dávek vakcín tak byl podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví zhruba o 3800 vyšší než minulý čtvrtek, kdy byl dosavadní rekord.

V ČR se začalo očkovat koncem loňského prosince a od té doby bylo podáno asi 3,42 milionu dávek a plně očkováno je přes milion lidí.

Počty očkovaných v poslední době kolísaly, tento týden se držely kolem 70.000 podaných dávek vakcíny denně, přičemž ve středu byl zaznamenán třetí nejvyšší počet aplikovaných injekcí s vakcínou. Dostalo ji přes 76.000 lidí.

V Česku se očkuje čtyřmi vakcínami, a to od firem Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca a Johnson & Johnson. Na 78 procent dávek bylo od Pfizer/BioNTech. Vakcínu Johnson & Johnson, u níž se na rozdíl od ostatních používá jen jedna dávka, zatím dostalo přes 10.000 lidí, to představuje 0,31 procenta ze všech podaných dávek.

Na řadu s očkováním nejdříve přišli v republice klienti domovů pro seniory a zdravotníci, postupně se přidávali i senioři nebo učitelé. V současné době je registrace k očkování otevřená pro všechny starší 50 let, přednost mají také mladší pacienti s vybranými nemocemi. Podle nedávného vyjádření Babiše by se příští středu mohla otevřít registrace k očkování proti covidu pro lidi ve věku od 45 let.

Autor: ČTK

  Prvomájové oslavy v ČR byly klidné, ve světě se při protestech i zatýkalo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com