V neděli testy odhalily 381 případů covidu, nejméně od srpna

aussiedlerbote.de

Laboratoře v Česku v neděli potvrdily 381 nových případů onemocnění covid-19. Byl to nejnižší denní přírůstek od konce srpna, v mezitýdenním srovnání je to zhruba o 130 méně. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví. Víkendové přírůstky bývají nižší, méně se totiž testuje. Zdravotníci v neděli naočkovali proti koronaviru 24.819 lidí, zhruba o 4000 více než před týdnem.

Od loňského března se nákaza v zemi potvrdila u více než 1,645 milionu lidí. Z toho 29.711 pacientů s potvrzenou nemocí covid-19 zemřelo. Na Pražském hradě se dnes uskuteční pietní akt za oběti pandemie covidu-19. Na nádvořích se při něm rozsvítí téměř 30.000 svíček. První z nich zapálí prezident Miloš Zeman.

V posledních týdnech se epidemická situace v ČR zlepšuje. Ode dneška se v celém Česku opět otevřou všechny zbývající obchody a některé další provozovny služeb, které byly dosud uzavřené kvůli epidemii nemoci covid-19. Postupně se také vracejí žáci a studenti do škol a zmírňují i pravidla pro nošení ochranných prostředků dýchacích cest venku.

Autor: ČTK

  Sněmovna posoudí zrychleně další protikrizové zákony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com