Netolický skončil v dozorčí radě České pošty kvůli ztrátě důvěry, vysvětloval Hamáček

irozhlas.cz

Pardubický hejtman Martin Netolický skončil v dozorčí radě České pošty kvůli ztrátě důvěry, řekl ve čtvrtek Blesku vicepremiér Jan Hamáček (oba ČSSD). Z jeho vyjádření vyplývá, že někdejší místopředseda strany Netolický nebude pokračovat ani jako odborný mluvčí ČSSD pro oblast místního rozvoje. Podle Hamáčka by se měl soustředit na Pardubický kraj a vedení najde někoho, ke komu má důvěru. Netolického vyjádření ČTK shání.

Netolický minulý týden serveru Seznam Zprávy řekl, že před ním Hamáček 15. dubna hovořil o plánu přivézt milion dávek očkovací látky proti covidu-19 Sputnik V.

Nemohl však potvrdit plán výměny Sputniku V za informace o ruském zapojení do explozí ve Vrběticích na Zlínsku, o kterém se podle serveru Seznam Zprávy hovořilo na jedné z Hamáčkových schůzek ve stejný den. Hamáček tuto výměnu odmítá a plánuje se bránit soudně.

Šéf ČSSD krátce po zveřejnění rozhovoru odvolal Netolického z dozorčí rady České pošty. Místopředsedkyně sociální demokracie Jana Maláčová krok zdůvodnila tím, že se Netolický zachoval k Hamáčkovi nečestně. Hamáček svůj krok dnes Blesku vysvětlil „ztrátou důvěry“.

Hamáček řekl, že na schůzce 15. dubna chtěl krátce po sjezdu ukázat dobrou vůli, protože Netolický podporoval jeho vyzyvatele Tomáše Petříčka (ČSSD).

Po jednání tehdy oznámili, že Netolický zůstane odborným mluvčím.

„Chystáme program, volby, budou určitě nějaké změny. On (Netolický) sám říkal, že se chce koncentrovat na Pardubický kraj, tak nechť se koncentruje. Budeme muset najít někoho, kdo tu roli zvládne, ale bude mít bazální důvěru vedení strany,“ řekl Hamáček na dotaz, zda dohoda nadále platí.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Policie zavřela příjezd do Bedřichova kvůli náporu běžkařů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com