Vězeň dostane druhou šanci na péči o dceru. Zeman ho omilostnil

Prezident Miloš Zeman udělil milost muži, který byl odsouzen za to, že zanedbával výživu nezletilé dcery. Podle sdělení Hradu mu chce umožnit, aby se o ni staral. Matka dítěte zemřela.

„Prezident republiky se rozhodl udělit tuto milost jak ze zdravotních, tak výjimečně především z humanitárních důvodů. Omilostněný muž trpí několika chronickými onemocněními, která však nedosahují požadované míry závažnosti,“ uvedl na webu prezidentské kanceláře mluvčí Jiří Ovčáček.

„Hlavním důvodem pro udělení milosti tak je velmi nepříznivá situace v rodině omilostněného, kdy je třeba vytvořit podmínky, aby mohl pečovat o svoji nezletilou dceru, jejíž matka v minulých dnech podlehla závažnému onkologickému onemocnění,“ doplnil.

Odsouzený by si tak už neměl odsedět zbytek nepodmíněného trestu vězení. Neměl by se na něj ani vztahovat už další podmíněný trest odnětí svobody uložený pro zanedbání povinné výživy.

Ovčáček upozornil, že Zeman „přihlédl k tomu, že omilostněný již delší dobu běžné výživné hradí, a tomu, že udělení milosti nemá na jeho povinnost uhradit dlužné výživné žádný vliv“.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Průzkum: V informační válce vedené Ruskem je ČR podle 37 pct lidí, ubylo jich

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com