Metro ode dneška prodlouží provoz, jezdit bude opět do půlnoci

Pražské metro bude ode dneška jezdit opět do půlnoci. Praha, ROPID a dopravní podnik (DPP) se rozhodly provoz metra prodloužit v návaznosti na růst poptávky a počtu přepravených cestujících v metru po 20:00. Poslední denní spoje metra budou z centra odjíždět v čase 00:02 až 00:08 v závislosti na lince a stanici. Provoz metra dosud končil kolem 23:00, omezen byl kvůli nižšímu počtu cestujících souvisejícímu s protiepidemickými opatřeními v zemi.

Počet cestujících využívajících metro ve večerních hodinách po uvolnění protiepidemických opatření a ukončení omezení pohybu obyvatel postupně rostl. Zatímco v dubnu dopravní podnik přepravil po 20:00 denně přes 22.700 cestujících v celé síti metra, v květnu to bylo přes 34.400 pasažérů denně. Od 10. května se provoz metra prodloužil do 23:00. V týdnu poté jelo metrem po 20:00 v průměru denně přes 36.600 lidí, o měsíc později už přes 51.800.

Poslední vlakové soupravy na lince A pojedou ode dneška ze stanice Muzeum směrem ke stanici Depo Hostivař v 00:07 a ze stanice Můstek směrem do stanice Nemocnice Motol o minutu později. Na lince B budou vlakové soupravy odjíždět ze stanic Florenc na Černý Most a ze stanice Můstek na Zličín v 00:04. Vlak do stanice Háje pojede ze stanice Muzeum na lince C v 00:02 a poslední spoj ve směru Letňany bude z Florence odjíždět v 00:05.

Na poslední spoje pražského metra budou navazovat poslední denní spoje autobusů a tramvají. V návaznosti na prodloužení provozu metra se mírně prodlouží také denní provoz povrchové MHD. Ze svých konečných budou autobusové i tramvajové noční spoje nově vyjíždět kolem 23:45, zatímco v současnosti to bylo mezi 23:00 a 23:30. První rozjezd nočních tramvajových linek z centrálního přestupního bodu v Lazarské bude ode dneška nově v 00:15 místo 23:30. Odjezdy posledních večerních spojů příměstských autobusů a vlaků zatím zůstávají zachovány.

  Rozpočtový schodek USA za 11 měsíců činil tři biliony dolarů

Pražská MHD a příměstské a regionální autobusy nyní jezdí podle prázdninového jízdního řádu, v plném provozu začnou tramvaje a soupravy metra jezdit od 28. srpna.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com