Babiš vydá novou knihu se svými vizemi i kritikou Pirátů

novinky.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) vydá v pátek knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Obsahovat bude mimo jiné jeho vizi obnovy České republiky po koronavirové pandemii nebo kritiku opozičních Pirátů, vyplývá z informací, které má ČTK k dispozici.

V pátek vyjde kniha elektronicky, brzy je v plánu též vydání audioknihy. V srpnu bude dostupná v tištěné verzi v nákladu 300.000 výtisků. Obsahovat bude 450 stran a dalších 32 stran fotografických příloh.

Mezi tématy knihy bude mimo jiné to, proč jsou podle Babiše Piráti zrádci země a největším nebezpečím, které Česku aktuálně hrozí. Opoziční strana už dříve avizovala, že na předsedu vlády podá žalobu kvůli jeho výroku, že Piráti chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty. Premiér dříve odmítl vyhovět předžalobní výzvě Pirátů a za slova se omluvit.

Babiš v knize též uveřejní své vize, jak chce dosáhnout toho, že metr nového bytu v ČR bude stát 16.000 korun, jak chce obnovit zemi po covidu, jak bude bránit národní zájmy, jak se podle něj Česko stane kosmickou velmocí nebo jak chce zvýšit porodnost. V knize chce také popsat, co vláda pod jeho vedením udělala pro lidi a co chce ještě pro zemi vykonat.

Své nápady premiér popsal v knize i před předchozími parlamentními volbami v roce 2017. Publikace O čem sním, když náhodou spím obsahovala jeho vizi Česka do roku 2035. Psalo se v ní mimo jiné o stavbě vysokorychlostní železnice a dálnic, o omezení počtu poslanců nebo o zavedení přímé volby starostů.

Babiš v červnu také adresoval dopis občanům, v němž vypočítává úspěchy své vlády. Ve Sněmovně nedávno premiér sdělil, že s distribucí a reklamou stál kolem šesti milionů korun a zaplatí ho hnutí ANO. Distribuce dopisu je podle předsedy vlády předmětem reklamace, neboť někteří občané ho údajně nedostali a dopisy končily v kontejnerech na odpad.

  Ředitelé: Výuka on-line je teď podobná jako na podzim, sílí únava

Veřejnost premiér každou neděli oslovuje také skrze pořad na sociálních sítích Čau lidi.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com