Za pátek přibylo 233 nových případů. Oproti předchozímu týdnu o 49 méně

seznamzpravy.cz/

V pátek v Česku přibylo 233 nových případů nákazy koronavirem. Ve čtvrtek jich bylo 227 a minulý pátek 282. Rovněž klesla týdenní incidence, a to těsně pod 15 případů na 100 tisíc obyvatel. Kleslo také reprodukční číslo na 1,18 ze čtvrtečních 1,25. Nejvíce nakažených zůstává v Praze a na Plzeňsku.

Podle webu ministerstva zdravotnictví je nyní hospitalizovaných 30 lidí. Vyočkováno bylo k pátku 9 442 966 dávek vakcín. Za pátek bylo také provedeno přes 100 tisíc antigenních testů a přes 43 tisíc PCR testů.

V souvislosti s šířením nákazy se tento víkend hygienici a policisté zaměří na kontroly barů a klubů po celém Česku. V terénu mají být desítky až stovky lidí. Budou zjišťovat, jak lidé dodržují protikoronavirová opatření, například rozestupy nebo zákaz tance. Celorepubliková akce se koná i proto, že se mezi mladými podle posledních údajů nákaza šíří nejvíce.

Ve středních Čechách chystají přesný plán. „Zaměříme se na velká i menší města, akce bude probíhat během víkendu v rámci celého kraje. Během pátku sladíme s policií detaily, protože je to společná akce,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí středočeských hygieniků Dana Šalamunová.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  V pondělí testy odhalily 514 případů covidu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com