Krejčíková je na OH v Tokiu ve druhém kole, Dijasová jí vzdala

wtatennis.com

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na olympijských hrách v Tokiu do druhého kola. Její kazašská soupeřka Zarina Dijasová úvodní zápas za stavu 2:5 v prvním setu vzdala kvůli zranění nohy. Na kurtu se dnes z českých hráček představí ještě Markéta Vondroušová, která se střetne s Nizozemkou Kiki Bertensovou.

Hladkou výhrou zahájil v Tokiu boj o vytouženou zlatou olympijskou medaili Srb Novak Djokovič. První hráč světa, jenž se chce letos pokusit získat všechny čtyři grandslamové tituly a navíc i ten olympijský, porazil na úvod 6:2, 6:2 Huga Delliena z Bolívie. Všech pět trofejí v jedné sezoně dosud žádný tenista nezískal, tzv. Golden Slam dosud dokázala zkompletovat jen Steffi Grafová v roce 1988.

Krejčíková byla ze své olympijské premiéry, kterou prožila na centrkurtu, nadšená. „Dostala jsem se na největší kurt, mám obrovskou radost, že mě tam dali. Snad jsem si to zasloužila,“ zářila letošní vítězka grandslamového Roland Garros a dodala: „Hrozně se mi tam líbilo. Doufám, že si tam zahraju ještě nějaký zápas. A i když tam nebyli diváci, tak se mi tam hrálo fakt dobře.“

Osmá nasazená Krejčíková vstoupila do olympijského turnaje jako první z českých tenistů. Ve třetím gamu získala brejk, vzápětí ale o svůj servis přišla. Poté si soupeřka nechala ošetřit nohu a po třech prohraných hrách první vzájemné utkání po půlhodině skrečovala.

„Na druhou stranu mě mrzí, že musela skrečovat a zápas jsme nedohrály. Na druhou stranu ty první kola jsou nejtěžší, takže jsem to očekávala těžké a jsem hrozně ráda, že si na takovém obrovském turnaji zahraju další kolo,“ uvedla Krejčíková, kterou ve druhém kole čeká Kanaďanka Leylah Annie Fernandezová, aktuálně 72. hráčka světa, s kterou se ještě nestřetla.

  Nadal na úvod Turnaje mistrů zaváhal, Ruud opět porazil Augera-Aliassima

Pětadvacetiletá Krejčíková patří mezi favoritky dvouhry, ovládla tři z posledních čtyř turnajů, do kterých zasáhla. V žebříčku se posunula těsně za první desítku. Ve čtyřhře jsou s Kateřinou Siniakovou nejvýše nasazeným párem.

Muži:

Dvouhra – 1. kolo:

Medveděv (2-Rus.) – Bublik (Kaz.) 6:4, 7:6 (10:8), Davidovich (16-Šp.) – P. Sousa (Portug.) 6:3, 6:0, Millman (Austr.) – Musetti (It.) 6:3, 6:4, Basilašvili (Gruz.) – Carballés (Šp.) 6:3, 6:2, Chardy (Fr.) – Barrios (Chile) 6:1, 7:6 (7:4), Struff (Něm.) – Monteiro (Braz.) 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra – 1. kolo:

Krejčíková (8-ČR) – Dijasová (Kaz.) 5:2 skreč, Šwiateková (6-Pol.) – Barthelová (Něm.) 6:2, 6:2, Pavljučenkovová (13-Rus.) – Erraniová (It.) 6:0, 6:1, Sakkariová (14-Řec.) – Kontaveitová (Est.) 7:5, 6:2, Rybakinová (15-Kaz.) – Stosurová (Austr.) 6:4, 6:2, Golubicová (Švýc.) – Osoriová (Kol.) 6:4, 6:1, Stojanovičová (Srb.) – Hibinová (Jap.) 6:3, 6:3, Friedsamová (Něm.) – Watsonová (Brit.) 7:6 (7:5), 6:3, Fernandezová (Kan.) – Jastremská (Ukr.) 6:3, 3:6, 6:0, Petersonová (Švéd.) – Šarífová (Egypt) 7:5, 7:6 (7:1).

Autor: ČTK

1 Comment

  1. Tokio – Tenistka Barbora Krejcikova postoupila na olympijskych hrach v Tokiu do druheho kola. Jeji kazasska souperka Zarina Dijasova uvodni zapas za stavu 2:5 v prvnim setu vzdala kvuli zraneni nohy. Dal jde i Marketa Vondrousova, jez ve svem uvodnim vystoupeni pod peti kruhy udolala Nizozemku Kiki Bertensovou 6:4, 3:6, 6:4. Petra Kvitova a Karolina Pliskova budou hrat v nedeli. Dvaadvacetileta Vondrousova musela o postup do druheho kola tvrde bojovat s turnajovou sestnactkou Bertensovou. Za stavu 4:4 v prvnim setu odvratila dva brejkboly a vzapeti podruhe prorazila soupercino podani. Ve druhe sade ale Ceska dvakrat neudrzela servis a bylo vyrovnano.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com