Demolice nadjezdu zavře o víkendu na noc dálnici D11 u Prahy

idnes.cz

Pražská Technická správa komunikací (TSK) plánuje na víkend od sobotní 17. do nedělní deváté hodiny ráno demolici nadjezdu přes dálnici D11 na kilometru 1,2. Akce si vyžádá úplnou uzavírku dálnice u Prahy mezi 0. a 8. kilometrem.

Přípravné práce související s demolicí mostu převádějící ulici Božanovská přes dálnice D11 začaly už na konci dubna. Demolice proběhne za úplné uzavírky úseku 0–8 km.

„Jde o poměrně masivní konstrukci nadjezdu, který se bude demolovat nad novou vozovkou, takže stavební práce budou vyžadovat větší časový rozsah. Tento termín byl volen s ohledem na nižší intenzity zejména těžkých nákladních vozidel, přičemž hlavním cílem je zprovoznit dálnici ve směru na Prahu v neděli od 12 hodin již ve dvou jízdních pruzích,“ uvedlo v tiskové zprávě Ředitelství silnice a dálnic, které s TSK uzavírku koordinuje.

Po samotné demolici si Technická správa komunikací vyžádá uzavírku levých jízdních pruhů D11 – od 9:00 do 12:00 vlevo a od 9:00 do 18:00 vpravo – kvůli odklízení suti.

Už od středy je uzavřena také ulice Božanovská, která přes nadjezd vede. Spojka mezi Svépravicemi a Xaverovem v katastru Horních Počernic bude přerušena do výstavby mostu nového, která je v plánu příští rok.

Během uzavírky bude fungovat náhradní odklon dopravy, který je detailně popsaný také na stránkách TSK.

Objízdná trasa mostu pro osobní automobily povede ulicemi Ve Žlíbku a Náchodská. Pro nákladní dopravu povede trasa z ulice Ve Žlíbku do Mladých Běchovic a dále po Českobrodské na Pražský okruh.

Dopravu v ulici Božanovské bude zajišťovat autobusová linka 222. Ta pojede celý týden v třicetiminutových intervalech. Upraven bude také jízdní řád linky 224 tak, aby doprava na Černý most ve vytížené časy probíhala bez problémů. Linka 221 z Klánovic bude vedena ulicí Ve Žlíbku, po Náchodské. Jízdní řád zůstane zachován.

  Přes polovinu Čechů trápí psychické potíže, obracejí se i na online terapii

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com