Občané okupovaných území jako volební zdroj Kremlu. Co může Evropa očekávat?

Moskva apelovala na obyvatele dočasně okupovaných oblastí na východní Ukrajině, kteří mají pasy občanů Ruské federace (kterou Rusko nelegálně vydává na Donbassu), aby hlasovali ve volbách do Státní dumy plánovaných na tento podzim.

Potvrzuje to rozhodnutí Ústřední volební komise Ruské federace ze dne 20. července, která přijala rezoluci dávající takové právo ukrajinským občanům z okupovaného území.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí protestovalo proti těmto výzvám ze strany Moskvy a uvedlo: „Takové kroky ruské strany jsou hrubým porušením norem a zásad mezinárodního práva, ústavy a platných ukrajinských právních předpisů.“

Kyjev také požaduje, aby Moskva „zrušila všechna nezákonná rozhodnutí týkající se dočasně okupovaných území a přestala podnikat kroky zaměřené na další integraci obyvatel těchto území Ukrajiny do politického a sociálně-právního prostoru Ruské federace“.
Ukrajinské ministerstvo zahraničí vyzývá mezinárodní společenství, aby tento krok Ruska odsoudilo a zvýšilo politický a diplomatický tlak na Ruskou federaci.

A co Evropa? Co udělá civilizovaný svět v této situaci? Samozřejmě to můžete ještě jednou oprášit a předstírat, že se jedná o otázku osobních vztahů mezi Kyjevem a Moskvou, a nechat ukrajinské orgány rozhodovat o svých vlastních záležitostech.

Můžete také vyjádřit „další znepokojení“ ze strany EU a znovu slíbit něco jako sankce.

Jak moc to děsí Kreml a je to odstrašující prostředek pro Moskvu, lze soudit podle eskalace napětí v zóně ukrajinsko-ruského konfliktu, pravidelného porušování mlčení ruskými okupačními silami a dalšího zhoršování humanitární a sociálně-ekonomická situace na okupovaných územích způsobená ruskou agresí.

Tak co, Evropská unie bude tentokrát také mlčet?

Aby bylo možné adekvátně reagovat, je třeba pochopit, proč se Kreml těchto akcí dopouští.

Hodnocení provládního Jednotného Ruska má podle odhadů i kremelských sociologů sestupný trend. A za těchto podmínek hledají orgány Ruské federace jakoukoli příležitost ke zvýšení ukazatelů. A tady mohou být obyvatelé okupovaného Donbasu (a počet pasů, které zde nelegálně vydává Kreml, asi 700 tisíc), docela užiteční pro zvýšení hodnocení Putinovy ​​strany.

  Začátek éry bezohledné diplomacie. Valné shromáždění OSN zahajuje „nový“ svět.

To však není jediný důvod. Putin vždy jednal před soudem a určoval, co mu bude dovoleno a do jaké míry bude jeho drzost potlačena či nikoli.

Takto před ním jednal známý diktátor Hitler, i když už dávno, téměř před sto lety, ale tato metoda se ukázala jako úspěšná a Putin byl dobrý student.

Proto je velmi důležité dát vůdci Kremlu pochopení reality a poznání, že civilizovaný svět není tak bezmocný, jak si přeje.
Koneckonců akce Kremlu, které jsou na první pohled namířeny proti Ukrajině, mají ve skutečnosti cíl na celý kontinent, nejen na jeho východní část.

Dnes, pozorujeme-li situaci i z klidné Evropy, lze vidět dalekosáhlé plány Moskvy na destabilizaci situace v EU. A ať už z Berlína nebo Paříže nejsou tak zjevní jako z Varšavy nebo Vilniusu, ne o Kyjevě, ale kdo chce – uvidí.

Nadcházející volby do Státní dumy jsou pro Putina nesmírně důležité. Samozřejmě nikdo nepochybuje o tom, že prezidentská strana zvítězí, i když k tomu bude nutné přilákat několik dalších okupovaných území.

Ale pro Putina je důležité si uvědomit, že je skutečně milován a podporován. Tato vlastnost všech diktátorů je přesvědčením o jejich vlastní velikosti a lásce k „jejich“ lidem. A soudruh Putin má k tomu řadu dalších vlastností (na psychiatrii se tomu říká komplexy), které z malého kapitána KGB dělají velkého císaře světa.

A co má na mysli kremelský císař a která země se stane další v jeho nedostatečném vědomí role oběti „osvobození“ z civilizačních pout – nikdo nepředpoví.

Při hledání ratingu je tento typ v předvečer voleb hodně. Je naivní očekávat od někoho, kdo nešetří svůj vlastní lid, vrhá ho do pece jeho chamtivosti a patologické touhy po moci, úcty k ostatním lidem a uznání mezinárodních norem a zákonů.

  "Reichsburgers" nebo ruský puč. Jak Moskva mění pořádky v Evropě?

Proto je hlavní hrozbou pro režimy, jako je Putinův, existence vedle nich – civilizované společnosti, sdružení, kde se dobře žije. Proto byl přísně dodržován a budován průběh ničení EU, který byl vyhlášen mistrem Kremlu, od okamžiku získání moci.

A provokace zajišťované speciálními útvary Ruské federace v zemích EU, s určitou konzistencí, nejsou náhodou, ale jasně plánovanými opatřeními k podkopání EU zevnitř.

Všechny tyto faktory naznačují, že na výzvy musíte reagovat adekvátně a včas, aniž byste čekali, až situace překročí hranici bez návratu.

A je lepší zastavit agresi na rusko-ukrajinských hranicích, než hasit oheň ve střední Evropě a vrhnout se pod stopy moskevských tanků v ulicích Berlína, Prahy nebo Budapešti.

Evropa si pamatuje poučení z minulosti, musí si pamatovat. Kdokoli zapomene na to, co prožilo, historie mu připomíná v podobě nových lekcí. Obtížné lekce. Pamatujte si a vyvozujte správné závěry, pánové – obyvatelé Evropské unie.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com