Volby do Spolkového sněmu. Rusko je proti.

bundestag.de

Na podzim by se v Německu měly konat parlamentní volby. Tato událost je však zajímavá nejen v rámci nejmocnější země EU, ale i za jejími hranicemi.

Evropští politici očekávají změnu vůdce. S ohledem na to, že současná německá kancléřka Angela Merkelová odmítla jít do funkčního období příštího kancléře, získal boj o vedoucí místo v německé vládě poutavý obrat.

V tuto chvíli je podle sociologů nejpravděpodobnějším uchazečem o kancléřský kříž Armin Laschet, předseda vlády Severního Porýní-Vestfálska, předseda CDU.

Vážnou konkurencí mu ale je Annalena Barbock – zástupkyně „zelené“ strany. A pokud je Laschet sympatizantem vládce Kremlu, staví se proti „démonizaci Putina“ a kritizuje jej „protiputinovským populismem“ a také podporuje myšlenku „Nord Stream 2“, pak je Berbock jeho antipod, staví se proti výstavbě ruského plynovodu a obecně je tvrdý při posuzování akcí Moskvy.

Proto je zcela zjevné, že Ruská federace nechce vidět zástupce Zelených v křesle německé kancléřky.

A tak agentura Bloomberg oznámila, že má informace o kampani Kremlu proti kandidátce na post německé kancléřky Annaleně Barbockové.

Vzhledem k lásce Moskvy k takovým činům (což je pouze zásah do amerických prezidentských voleb) vypadá toto tvrzení docela logicky. Kampaně dezinformací a diskreditace závadných politiků jsou pro Kreml běžnou věcí a tam podniknou všechny kroky, aby si přišly na své.

Kreml se obává, že Berbockovo vítězství ve volbách zničí vazby Ruské federace s NSR a způsobí vážnou ránu globálním zájmům Ruska nejen v regionu, ale i v celém světě, zejména bude přínosem pro Spojené státy, které Moskva považuje za hlavního geopolitického protivníka.

Vzhledem k předchozím událostem a zkušenostem kremelských kybernetických teroristů disponují dostatečnou sadou nástrojů, které byly dříve používány na podporu vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách v roce 2016 a zahrnují dezinformační kampaně na sociálních médiích a také hackování akce k zachycení důvěrných informací. které mohou být distribuovány ve správný čas.

  Sovětské tanky na obranu míru v Evropě. Česká republika předala Ukrajině 72 tanků.

Bloomberg s odvoláním na zdroje blízké Kremlu poznamenává, že „Moskva už má dostatek informací, které by poškodily Berbocka, který je„ politicky naivní a příliš sympatický Spojeným státům “.

V rámci samotné strany Zelení se objevují alarmující známky kyberútoků na počítačovou síť stranických představitelů a také nárůst aktivity webových stránek souvisejících s Kremlem, jejichž cílem je diskreditace jednotlivých „zelených“ politiků.

Zákonodárci a představitelé Bundestagu také zaznamenali vlnu phishingových útoků na poštu členů strany. „Tyto zprávy často obsahují malware nebo software, který může špehovat systémy stran,“ řekl mluvčí Strany zelených Jan Helting.

Podle německé kontrarozvědky používá takové schéma Rusko. Nejprve hackeři zaútočí na členy nižší úrovně, kteří jsou nejvíce zranitelní, a teprve poté získají přístup k vysoce postaveným úředníkům.

Německá kontrarozvědka varovala přímo před hrozbou kybernetické aktivity vycházející z Ruska v předvečer voleb 26. září, včetně hackerské skupiny APT 28, známé také jako Fancy Bear, údajně spojené s ruskými speciálními službami.

Podle studie novinářů Der Spiegel je počet útoků na sociální sítě proti Zeleným a Berbockovi osobně několikanásobně vyšší než proti jiným stranám a kandidátům (63 tisíc zpráv namířených proti Berbockovi a 20 tisíc proti vůdci z CDU Armin Lashet , proti kandidátovi SPD Olafovi Scholzovi byly pouze 4 tisíce takových zpráv).

A počet podobných zpráv s padělanými citacemi a obrázky Berbocka se od jejího nominace na funkci kancléře neustále zvyšuje, a to i na Facebooku, Twitteru, WhatsAppu a Telegramu.

Moskva však veškerá obvinění vůči sobě odmítá s tím, že Rusko nikdy nezasahovalo do volebních procesů jiných zemí. „Výsledky opakovaných vyšetřování, která byla provedena v Americe, to potvrzují – že Rusko nikdy nezasáhlo,“ odpověděl mluvčí ruského prezidenta.

Státní duma dokonce prohlašuje, že obvinění proti Moskvě jsou pokusy západních zemí zamaskovat vlastní zasahování do ruských volebních procesů.

  Právo znát pravdu. Česká republika čeká na vládu. Rusko je „vůdcem“ COVID.

Kdo vyhraje volby do parlamentu SRN a kdo se stane novým kancléřem, se stane známým na podzim. Pak bude jasné, jakou cestou se Německo vydá a s ní i celá Evropa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com