Vláda prodloužila do 31. srpna doporučení necestovat do zemí s extrémním rizikem

idnes.cz

Platnost opatření, které obsahuje důrazné nedoporučení cestovat do zemí s extrémním rizikem nákazy koronavirem, vláda prodloužila do 31. srpna. Oznámil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci po dnešním mimořádném jednání kabinetu.

Mezi takzvané černé země s extrémním rizikem nákazy patří Botswana, Brazílie, Indie, Jihoafrická republika, Kolumbie, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibie, Nepál, Paraguay, Peru, Rusko, Svazijsko, Tanzanie, Tunisko, Zambie a Zimbabwe.

U návratu z těchto zemí plně očkovaní turisté nebo ti, co v posledních 180 dnech prodělali covid-19, nemusí na testy a do samoizolace. Ostatní musí podstoupit před cestou PCR test, po návratu zůstat deset dní v samoizolaci zakončené negativním PCR testem.

Vláda povolila dlouhodobý pobyt vysokoškolákům z extrémně rizikových zemí

Vláda umožnila dlouhodobý pobyt studentům vysokých škol ze zemí s extrémním rizikem šíření koronaviru. Na mapě rizika mají černou barvu. Jinak by například studenti medicíny ztratili další akademický rok, zdůvodnil rozhodnutí po zasedání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Autor: ČTK

  Policejní šéf chce pro příslušníky sboru 140 pct průměrné hrubé mzdy v ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com