První srpnový týden bude chladnější než obvykle. Teploty se mají držet lehce nad 20 stupni

irozhlas.cz

Pondělní denní teploty nepřesáhnou 23 stupňů Celsia. Kolem tlakové níže nad Skandinávií bude od severozápadu proudit chladnější a vlhký vzduch. Bude většinou oblačno, místy se může vyskytnout déšť a přeháňky, v odpoledních hodinách ojediněle přijdou i bouřky. V úterý a středu můžeme čekat teploty mezi 20 až 24 stupni.

„Pondělní srážky budou četnější na horách na severu, večer budou ustávat a bude ubývat oblačnost. Maximální teploty budou poměrně nízké 19 až 23 stupňů Celsia, tepleji bude na jihovýchodě, kde bude až 25 stupňů,“ komentovala pro iROZHLAS.cz meteoroložka Českého hydrometeorologického ústavu Michaela Valachová.

Úterní ráno bude poměrně slunečné, postupně ale přijde oblačnost, místy dokonce přeháňky a bouřky. V noci teploty klesnou nejníž k hodnotám kolem 10 stupňů Celsia. Maximální úterní denní teploty vystoupají většinou na 20 až 24 stupňů.

„Jižní Morava bude v úterý o něco teplejší, až 27 stupňů. Přibývající mraky a přeháňky nebo bouřky budou doznívat ve středu. Na většině území můžeme očekávat přeháňky i bouřky,“ dodává meteoroložka.

Čtvrtek bude pravděpodobně oblačný a deštivý s nejvyššími denními teplotami mezi 20 až 24 stupni.

Vítr bude slabý a proměnlivý, ale v bouřkách přechodně zesílí. Víkend bude o něco teplejší, nepřesáhne ale 27 stupňů. Místy můžeme očekávat občasný déšť a ojediněle i bouřky.

Valachová konstatuje, že letošní srpen bude zatím nejspíš z dlouhodobého hlediska studenější, než bývá zvykem. „Obvykle z celé části roku bývá začátek srpna nejteplejší část. Když se podíváme na dlouhodobé průměry maximálních teplot na začátku srpna, tak maxima bývají kolem 25 nebo 26 stupňů Celsia. Tím že nyní maxima čekáme v hodnotách 20 až 24 stupňů, je to určitě pod dlouhodobým normálem.“

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Frekvence 1: Babiš podstoupil plánovanou operaci, několik dní si poleží

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com