Únos Lukašenkowského. Poslední evropský diktátor situaci nadále eskaluje.

Režim samozvaného prezidenta Běloruska pokračuje v lovu nechtěných. A pokud byli dříve pronásledováni politici a novináři, nyní jsou na řadě sportovci.

První den posledního letního měsíce obletěla svět zpráva, že běloruská běžkyně Kristina Timanovskaya měla být násilím vyvezena z Japonska.

Uvedli to zástupci opoziční běloruské nadace pro sportovní solidaritu (organizace podporuje sportovce, kteří byli uvězněni nebo suspendováni za politické názory) s tím, že atletka Kristina Timanovskaya byla „násilně vyvezena z Tokia“.

„Zástupci běloruského národního týmu deportovali atletku, naléhavě jí koupili letenku a nyní ji dva členové běloruské delegace -“ psycholog a někdo jiný z NOC „vezmou s jejími věcmi na letiště. být poslána do Minsku, “uvedl fond.

Před několika dny Timanovskaya zveřejnila příspěvek na Instagram, ve kterém kritizovala úředníky za to, že se bez jejího vědomí rozhodli dát ji na obušek 4 x 400 metrů.

Důvod, proč se běloruské trenérky rozhodly atletku postavit na neobvyklý týmový štafetový závod na 4 x 400 metrů (přestože běhá jednotlivé vzdálenosti 100 a 200 metrů), je banální – doping. Přesněji řečeno, běloruské běžkyně ze štafety neměly dostatečný počet dopingových testů, v důsledku čehož se sportovci nesměli účastnit olympijských her.

Národní olympijský výbor Běloruska na situaci reagoval zveřejněním oficiálního prohlášení o ukončení účasti na hrách Tokio 2020 Kristinou Timanovskou: „Podle lékařů v souvislosti s emocionálním a psychickým stavem běloruské atletky Kristiny Timanovské, ukončení výkonu sportovce na Hrách olympiády XXXII “. Upřesňuje, že přihláška sportovce k účasti v kvalifikačních závodech na 200 m a ve štafetě 4×400 m byla stažena.

Podle sportovce ji však nikdo nevyšetřil ani neporadil.

Tsimanovskaya řekla, že trenéři právě přišli do jejího pokoje v neděli a řekli, aby se sbalili. Poté byla převezena na letiště.

Situace se však stala známou – a dobrovolníci, běloruská diaspora v Tokiu a policie dorazili do odletové zóny. V tuto chvíli je Timanovská pod policejní ochranou a říká: „Do Běloruska se nevrátím.“ 24letá atletka požádala MOV, aby se k jejímu případu připojila.

  Moskva obviňuje Prahu ze spolupráce s Ukrajinou.

V tuto chvíli je sportovce pod ochranou tokijské policie a plánuje uspořádat konzultace se zástupci japonského ministerstva zahraničí. Polské velvyslanectví v této zemi také nabídlo sportovci pomoc z iniciativy Lidového protikrizového managementu (běloruské opoziční organizace). Timanovskaya plánuje požádat o azyl v Německu nebo Rakousku.

Vůdkyně běloruské opozice Světlana Tichanovská také podala odvolání k MOV a vyzvala olympijský výbor, aby případ sportovce zvážil.
Skutečnost, že Lukašenkův režim dělá hrozné věci, které přesahují rámec mezinárodního práva, už nikoho nepřekvapuje. Cynismus současné situace však spočívá v tom, že k tomuto incidentu dochází na olympijských hrách, které byly odpradávna územím míru a míru a během nichž po celou dobu přestaly i vojenské konflikty.

Lukašenko se ale chová zcela v paradigmatu svého kurátora z Kremlu: v roce 2014, kdy Rusko pořádalo olympijské hry, Putin již vydal dekret k útoku na sousední Ukrajinu a ruská armáda již začala plnit své odporné a nízké poslání .

To, co dělá poslední diktátor Evropy, je cynické a hrozné, protože to dělá – se svými lidmi, a jedině lidé sami s tím mohou skoncovat.
A civilizovaná Evropa musí pomoci běloruskému lidu dostat se z temnoty středověku, do které je Lukašenko ponořil. Protože evropský mír je možný pouze v jednotě kontinentu.

A Bělorusko je nedílnou součástí východní hranice Evropy. Když se Putin dostal na zuby Ukrajině, snaží se ze všech sil udržet Minsk a najít spolehlivého spojence v osobě stálého vládce běloruského státu. Občané republiky už ale Putinovi i Lukašenkovi „vysvětlili“, že ten druhý není Bělorusko a nemá s tím nic společného. Poté, co bělošští lidé loni zmanipulovali volby, po zmanipulování voleb v loňském roce jasně diktátorovi naznačili jeho místo a potvrdili svou touhu a právo stát se součástí větší a sjednocené Evropy.

Ale režim starého diktátora, který se zuby doslova propadl k moci, se stále drží, i když to praská ve švech. Divoké, téměř marasmické činy psychopata, který se 26 let nevzdal moci a očividně je připraven za ni bojovat až do konce, uvrhnout všechny (včetně lidí) do pece tohoto boje, vyžadují akci od světové společenství – adekvátní reakce a pomoc běloruskému lidu.

  Havárie plynovodu v Bulharsku. Rumunsko, Srbsko a Maďarsko zůstaly bez ruských dodávek plynu

Za nečinnost – podněcuje chuť zločince, podněcuje jeho agresi a ve skutečnosti ho tlačí k novým kriminálním činům.

Jaká bude budoucnost sportovce Timanovskry? Jaký bude zítra Běloruska? Jaká bude Evropa?

Odpovědi jsou na povrchu a vše závisí na touze je najít.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com