,Situaci intenzivně řešíme.‘ Tuzemskou Air Bank postihl rozsáhlý výpadek systému

irozhlas.cz/

Klienti tuzemské Air Bank v neděli nemohli několik hodin využívat internetové bankovnictví. Banku postihl rozsáhlý výpadek systému, nebylo tak například možné platit platební kartou. Upozornil na to server novinky.cz.

„Právě se potýkáme s výpadkem online bankovnictví. Zároveň se teď všechny platby kartou ověřují v offline režimu,“ uvedla banka na twitteru. Zároveň upozornila, že platby provedené v době výpadku se nyní na účtu neukáží.

„Výpadek online bankovnictví intenzivně řešíme. V tuto chvíli nemám konkrétní termín, kdy bude výpadek vyřešen. Situace nás opravdu mrzí a klientům se velmi omlouváme,“ řekla mluvčí Pokorná.

Provoz se podařilo obnovit po nedělní 22. hodině.

Potíže v Equa Bank

Problémy v noci na neděli zaznamenala i Equa Bank. Neplánovaně musela odstavit své bankovní systémy, na účtech jejích klientů se totiž v sobotu začaly zobrazovat chybné částky.

Nyní už systémy znovu fungují, řekla po poledni mluvčí banky Kateřina Petko.

Chyby v zobrazovaných částkách se pohybovaly i v milionech korun, řekl jeden z klientů banky. Banka na řešení problému dál pracuje.

Air Bank je součástí skupiny PPF. Podle údajů z konce března měla Air Bank 876 890 klientů. Počet běžných účtů se přiblížil se jednomu milionu.

Banka patří do skupiny Air Bank, kterou tvoří vedle samotného bankovního domu také Benxy a český a slovenský Home Credit. Loni tato skupina vytvořila čistý zisk 1,5 miliardy Kč. To je meziroční pokles o 15,6 procenta.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Vánoční trhy v centru Prahy vesele pokračují

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com