Hostitelské šílenství nebo žánrová krize? Moskva vede „žebrácké“ teroristy do parlamentu.

Bývalý šéf takzvané „DPR“ Borodai se stal kandidátem provládního Kremlu „Sjednocené Rusko“. Možný poslanec ruské Státní dumy je žebrák, jak vyplývá z jeho výsledovky.

Podle údajů Ústřední volební komise Ruska bývalý „předseda vlády“ tzv. „DPR“ a vedoucí „Svazu dobrovolníků Donbasu“ Alexander Boroday poukázali na to, že za poslední rok nevydělali ani korunu. Podle všeho se proto rozhodl kandidovat do Státní dumy.

Ještě zajímavější je další fakt – Boroday s nulovým příjmem utratil asi 15 milionů rublů, když si koupil závod v Moskvě a SUV Lexus GX 460.

Jak ale odborníci poznamenávají, Boroday není jediný, kdo zaznamenává nulové nebo nevýznamné příjmy, což rozhodně odporuje globální praxi plné transparentnosti kandidátů před volbami. Ale – kde je Rusko a kde jsou světové standardy.

Borodai, kandidát Státní dumy Ruské federace, byl od května do srpna 2014 oficiálním vedoucím vlády DPR. Předtím se podílel na anexi Krymu Ruskem. Za účast na těchto akcích byl zařazen na sankční seznamy Evropské unie a USA. Ukrajinu, dal militanta na seznam hledaných kvůli obvinění z terorismu.

To jsou lidé, kteří mohou brzy zastupovat ruskou vládu. I když to není překvapivé. Ta (tato moc) je již dlouho dostatečně marginalizovaná a to jen díky tomu, že je sama o sobě dost početná – ve skutečnosti se drží u moci a přivádí své lidi dále do izolace. Moskva v tomto může konkurovat pouze Minsku, i když docela dost, a už to bude jeden – jediný stát (mimochodem, legálně už je).

Je to právě okrajovost Kremlu, která vyžaduje, aby byli lidé jako Boroday poháněni k moci. Uložit hodnocení je nudné, ale pro stranu u moci – Spojené Rusko – taje jako sníh na slunci. A vzhledem k nadcházejícím volbám (které jsou přesně za měsíc), je to pro Putina zklamání.

  Balkán. Kosovo jako spouštěč evropské budoucnosti.

Pokud dříve, Kreml ujišťoval Rusy, že jejich životní úroveň každým dnem roste, nyní dokonce ani televize nepomáhá takové věci vštěpovat – úroveň mnoha obyvatel Ruska klesla pod základní desku, takže nová pohádka je potřeboval.

Podle předních politologů Borodaiho nominace na poslance naznačuje, že Moskva rozehraje téma velikosti Ruska, vlastenectví smíšené se šovinismem a bude stimulovat mírně zapomenuté aspirace obyvatel tzv. „DLNR“ se připojí k Rusku. A to v zásadě může fungovat. Ostatně v roce 2014 to fungovalo.

Jaké budou výsledky voleb do Dumy Ruské federace, bude známo v září, zda lidé uvěří teroristovi, který kupuje drahá auta a nemovitosti bez příjmu – to je volba Rusů a jejich budoucnost bude na tom záviset.

Mezitím, v srpnu 2014, předvolební kampaň do Státní dumy Ruské federace v aréně – Boroday: militant a terorista, který je pod sankcemi USA a EU a je hledán Ukrajinou pro válečné zločiny. Rusko, tvoje volba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com