Projevy Babiše a Kulhánka zahájí poradu českých velvyslanců v Praze

novinky.cz

Projevy premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka (ČSSD) začne dnes v Praze tradiční porada českých velvyslanců. Jednání se v Černínském paláci tentokrát uskuteční po roční přestávce, loni jej ministerstvo muselo odložit kvůli restrikcím spojeným s epidemií covidu-19. Porada potrvá do pátku.

Kromě úvodních projevů předsedy vlády a ministra, které jsou jediné veřejně dostupné, bývá obvyklou součástí porady také přijetí prezidentem na Pražském hradě. Členové vlády, představitelé diplomacie a pozvaní hosté budou podle ministerstva hovořit o širokém spektru zahraničněpolitických, bezpečnostních, konzulárních, unijních a ekonomických témat.

Loni měla s ohledem na koronavirová opatření řada velvyslanců problém dostat se do Prahy. Nejprve poradu diplomaté odložili na leden, kdy se ale epidemická situace opět zhoršila. „Něco málo proběhlo online, ale to nenahradí plnohodnotnou poradu za osobní přítomnosti vedoucích zastupitelských úřadů,“ uvedl bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Autor: ČTK
  Kubalík gólem pomohl Smejkalovi k vítězné premiéře, skóroval i Kämpf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com