Většina poruch dodávek elektřiny na jižní Moravě a Vysočině je opravená

Společnost EG.D opravila většinu poruch na elektrickém vedení v Jihomoravském kraji a na Vysočině, které v pondělí večer způsobila bouřka. Bez elektřiny byly večer tisíce domácností. Dnes ráno přetrvává porucha zhruba u deseti, řekl ČTK mluvčí firmy Roman Šperňák. Jihomoravští hasiči kvůli počasí vyjížděli v pondělí večer téměř k 60 zásahům, z toho většina byla podle mluvčího Jaroslava Mikošky na Břeclavsku. Nejvíce zasažené byly podle něj Břeclav a Lanžhot.

Bouřky nejvíce zasáhly Břeclavsko, Jihlavsko a Třebíčsko. „Už během večera jsme opravili většinu míst. Zbylo nám asi deset domácností. Stále na tom pracujeme,“ uvedl Šperňák.

Jihomoravští hasiči vyjížděli k 57 událostem. „Nejvíce v počtu 42 jich bylo na Břeclavsku, 13 na Znojemsku a dvě na jiných místech. Nejvíce jsme odstraňovali popadané stromy, ale v některých případech byly poškozené střechy a čerpali jsme i vodu,“ uvedl Mikoška.

„V Lanžhotě byla uvolněná střecha a byl to asi šestihodinový zásah. V Břeclavi se uvolnila střecha bytového domu,“ řekl Mikoška. Nikomu se nic nestalo.

ČTK

  Kvůli zvyšování cen chce obrana zvýšit vojákům náhrady jízdních výdajů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com