Exprimátor Prahy Svoboda jde opět do voleb. V Rozstřelu zhodnotí i epidemii

zpravy.aktualne.cz/

Poslanec za ODS Bohuslav Svoboda byl před lety primátorem Prahy, v hlavním městě se nyní v podzimních volbách pokusí podruhé obhájit svůj post ve Sněmovně. Témata, na která se ve svém program chce zaměřit, představí v pátečním Rozstřelu. Známý lékař promluví také k epidemii koronaviru v Česku, jak se s ní vláda vypořádala a jaký lze očekávat další vývoj.

Svoboda je úřadujícím zastupitelem Prahy od roku 2010, do roku 2013 byl navíc ve vedení města jako primátor. Vládl nejprve v koalici s ČSSD a později s TOP 09. Z funkce byl odvolán zejména kvůli rozpadu koalice ODS a TOP 09. Od roku 2013 je poslancem.

diskusním pořadu Rozstřel bude v pátek odpovídat mimo jiné na dotazy ohledně své kandidatury, s jakým programem hodlá do voleb jít a jaká témata nyní Pražany zajímají nejvíc.

Podzimní volby do Poslanecké sněmovny i letos ovlivní probíhající pandemie covidu-19. Svoboda se jako místopředseda sněmovního Výboru pro zdravotnictví vyjádří i k tomu, jak se s koronavirem Česko dosud vyrovnalo, kde vláda či opozice pochybily a co nás čeká v budoucnu.

Odborníci, politici i veřejnost aktuálně vyhlížejí září a návrat občanů do běžného života po prázdninách. Po klidném létu jako loni se má ukázat, jak je země připravená na případné zhoršení situace. V Rozstřelu tak dojde i na téma očkování, které stále znamená naději na konec epidemie.

Bohuslav Svoboda v minulosti zastával též funkci přednosty Gynekologicko-porodnické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a funkci děkana i proděkana na stejné fakultě. V roce 1992 se stal prvním prezidentem České lékařské komory, které je i spoluzakladatelem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  Ústřední vojenská nemocnice zakázala návštěvy. Dotkne se to i Zemana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com