Miloš Zeman. Další kletba směrem k Moskvě. Snaha o přátelství nebo hrozba pro Evropu?

Česká republika by měla svou zahraniční politiku založit na ekonomické diplomacii, podpořit exportéry, přilákat zahraniční investice a neměla by být zemí, která bude mentorovat ostatní, zejména velmoci. To je poselství prezidenta České republiky Zemana velvyslancům České republiky v rámci tradičního každoročního setkání diplomatů v Praze.

I samotná forma a prezentace materiálu jednoznačně vysvětluje, komu a o kom prezident hovořil. A kdo (nebo co) je pro něj na prvním místě. Ve světové politice se používají různé přístupy a chování, nicméně politici (zejména představitelé států) se vždy snaží být co nejsprávnější a nejtolerantnější, tím spíše ke svým lidem.

Tady ale zjevně nejde o Zemana. Český prezident slovy „nebýt zemí vyučující velmoci“ ponížil vládu své země (která podle jeho názoru učí „velmoci“), sama (jako garant ústavních práv svého lidu) , a tento lid sám, který podle Zemana není dostatečně „velký“ ve srovnání s „tím“, „velkou mocí“.

Občané České republiky vyjádření „svého“ prezidenta ve volbách posoudí, ale fakt, že Zeman pro lidi v České republice už dávno není „jejich“, je fakt. Navíc nejenže neplní hlavní funkci – ochranu ústavních práv Čechů, svým jednáním všemožně hraje proti tomuto lidu, proti každému občanovi České republiky, proti státu.

Když mluvíme navenek správná slova, o potřebě budovat zahraniční politiku na základě ekonomicke diplomacie, podpora exportérů, přilákání zahraničních investic, o nesprávnosti opouštění exportních příležitostí na zahraničních trzích, stejně jako o „nerozvážnosti“ přístupů „v duchu studené války“ to samé bylo důvodem toho všeho.

Proč český prezident říká, že to všechno je pochopitelné po dlouhou dobu a pro každého – ve skutečnosti se netají opakovaným přenosem vyprávění Kremlu a sám sebe nazývat „českým agentem“ je ve skutečnosti zjevným agentem Moskvy.

To opět výmluvně prokázala fakta, která Zeman přinesl, aby dokázal svá slova o neúčinnosti politiky, kterou současná vláda České republiky prosazuje. Šlo o snížení počtu uchazečů o dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. Odmítnutí přilákat do tendru firmy z Ruska podle něj bude znamenat zvýšení nákladů na projekt o desítky miliard korun.

  Lukašenko, hrající s Ruskem, vyzývá Kyjev, aby se vzdal

To je hlavní věc, kvůli které to všechno prezident mluvil. Moskva se v této otázce nemůže vyrovnat s porážkou – materiální ani politickou. A slova Zemana jsou slova Kremlu, který bezmocně zuří nad porážkou.

Pokud je však postoj Moskvy k této otázce naprosto pochopitelný a očekávaný, pak jsou kroky Miloše Zemana, mírně řečeno, trochu zvláštní. Připomeňme, že Rusko bylo odstraněno z uchazečů o výstavbu energetických bloků v jaderné elektrárně Dukovany poté, co byla prokázána jeho role v organizaci a páchání teroristických útoků na území České republiky, v důsledku čehož byli zabiti čeští občané.

A to už není jen ekonomie, politika nebo diplomacie, o kterou český garant tolik „stojí“, to nejsou miliardy korun – cena je mnohem vyšší, to jsou životy lidí, jeho spoluobčanů, které on, podle ústavy musí chránit.

A politika studené války, kterou Zeman zmínil, není generována Prahou vůbec. Moskva, která v Evropě spáchala monstrózní provokace a teroristické činy, a zejména Česká republika poté cynicky rozpoutala diplomatickou válku a označila Českou republiku za nepřátelskou zemi. Právě to je podle Zemana podle všeho RossFederace „skvělá“.

Vše výše uvedené naznačuje, že Česká republika má nejen vnějšího nepřítele v osobě „nepřátelské Moskvy“, ale co je mnohem nebezpečnější – nepřítele v srdci jeho státu – prezidenta, který sleduje absolutně protistátní politika.

A to je nebezpečí pro celý kontinent, které je velmi frivolní podceňovat. Zeman navíc není jediným „milovníkem Putina“ v Evropě, který prosazuje zájmy Kremlu. To naznačuje, že Starý svět čelí hrozbě nového formátu. Samo o sobě to rozhodně není nové, ale metody, které Moskva vyzkoušela, se neustále zdokonalují, stávají se cyničtějšími, zákeřnějšími a nelidštějšími. A v tomto Kreml velmi spoléhá na své věrné vazaly, jejichž jasným příkladem je prezident České republiky Zeman.

  Česká republika posiluje bezpečnostní opatření. Praha schválila rekordní vojenskou zakázku.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com