Prodejci: Pandemie Čechy nahnala do kuchyní, kupují remosky i vakuovačky

hanak-nabytek.cz

V souvislosti s pandemií koronaviru si Češi podle prodejců, které ČTK oslovila, začali ve velkém vybavovat kuchyně. Loni prodejním trendům vévodily horkovzdušné fritézy, někteří obchodníci u nich ale stoupající poptávku sledují nadále, stejně jako u remosek nebo tyčových mixérů. Lidé myslí také na uchovávání jídla, někteří prodejci hlásí vysoký zájem o vakuovačky.

V případě horkovzdušných fritéz hypermarkety Globus loni mezi dubnem a zářím podle své mluvčí Anety Turnovské zaznamenaly nárůst prodejů meziročně o 86 procent a letos prodej vyskočil podle ní o dalších 64 procent. Rovněž internetový obchod Alza.cz podle svého obchodního ředitele Ondřeje Hnáta v uplynulém roce zaznamenal trend výměny klasických olejových fritéz za moderní horkovzdušné modely, uvedl.

U zákazníků podle Hnáta stále přetrvává obliba tyčových mixérů s mnoha různými nástavci vhodnými pro přípravu krémových polévek, kaší nebo smoothie. „Celkově však již hlavní vlna nákupů vybavení do kuchyně opadla a nyní se růst prodejů v tomto segmentu pohybuje v nižších desítkách procent ve srovnání s loňským rokem,“ řekl. Doplnil, že prodejním hitem jsou nyní vakuovačky.

Globus dále eviduje vysokou poptávku po remoskách. Zájem o ně loni v meziročním srovnání podle Turnovské stoupl o čtvrtinu a letos vzrostl o dalších 20 procent. Poptávka výrazněji podle Turnovské roste také po tlakových hrncích, proto Globus jejich stálou nabídku posílil. Dobře se podle ní prodávají i multifunkční nebo pomalé hrnce, které teprve lidé objevují.

E-shop Mall.cz také už loni kvůli celostátní karanténě, práci z domova a zavřeným školám zaznamenal podle své mluvčí Pavly Hobíkové růst všech kategorií domácího vaření. „Rekordně vyskočily prodeje různých robotů a elektrických a multifunkčních hrnců,“ řekla. Vyšší prodeje o desítky procent Mall.cz podle ní evidoval u veškerého kuchyňského vybavení. Lidé kupovali minutky, mlýnky, kořenky, pomůcky na pečení i nože. „Extrémní nárůsty jsme viděli také u dóz, kdy si lidé často vařili na několik dní dopředu a dózy jim pomáhaly uchovávat potraviny déle čerstvé,“ dodala Hobíková.

  Dobrá zpráva pro Česko, horší pro Schillerovou: Rozpočet se uzdravuje

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com