Kulturní a sportovní akce už nebudou omezeny počtem návštěvníků

tanecnimagazin.cz

Provozovatelé kulturních a sportovních akcích mohou ode dneška naplnit kapacitu sálu na sto procent. Do počtu 3000 návštěvníků bude jedno, zda budou mít účastníci platný test na koronavirus, budou očkovaní proti covidu-19 nebo v posledním půl roce prodělali tuto chorobu. Při vyšším počtu musí být minimálně polovina kapacity obsazena lidmi, kteří jsou plně očkovaní nebo prodělali covid.

Podmínky se rozvolňovaly od srpna, kdy na sportovních a kulturních akcích mohlo být až 7000 lidí venku a 3000 osob uvnitř. Nad tento limit ale do vnitřních prostor mohli lidé pouze po covidu nebo s vakcínou.

Zároveň se zvyšuje kapacita naplnění muzeí, galerií, zámků nebo zoologických zahrad, také na sto procent. V restauracích je nově oficiálně povoleno obsazení jednoho stolu šesti lidmi místo dosavadních čtyř, pokud nepatří do jedné domácnosti.

Nově bude možné využít on-line testování například v kadeřnictví nebo pro vstup na hromadné akce. Jde o testování, kdy se člověk sám otestuje pod dohledem zdravotnického pracovníka, který je připojen prostřednictvím webové kamery. Takový test bude platit 24 hodin.

Autor: ČTK

  KSČM žádá otevření škol pro mladší školáky a poslední ročníky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com