Moskva pokračuje v eskalaci. Rusko-běloruské vojenské cvičení „Západ-2021“ poblíž hranic NATO.

Od 10. do 16. září budou Moskva a Minsk pořádat společná vojenská cvičení. A ačkoli vedení ministerstva obrany Ruské federace prohlašuje, že hlavní praktické akce vojsk budou prováděny na území Ruské federace ve značné vzdálenosti od západní hranice státu jako součást ruské dobrovolné iniciativa k odstranění oblastí rozsáhlých cvičení z kontaktní linie Rusko-NATO, vzhledem k vývoji událostí-věřte, že Moskva je zakázána.

Vilnius tedy řekl, že považuje cvičení Západ-2021 za další akt agrese. „Litva pozorně sleduje přípravu a provádění společných rusko-běloruských cvičení na strategické úrovni Západ-2021.“ Považujeme tuto pravidelnou vojenskou událost za vážnou ukázku připravenosti Ruska na vojenský konflikt proti státům nebo koalici států v západním strategickém směru, “uvedlo litevské ministerstvo zahraničí.

Litevští diplomaté jsou přesvědčeni, že Zapad-2021 bude použit k další vojenské integraci Ruska a Běloruska.

„Nevylučujeme možnost, že některé síly a vybavení, které budou nasazeny pro cvičení, mohou po jejich dokončení zůstat v Bělorusku a v západním vojenském okruhu Ruska,“ říká komentář.

Svou pozici vyjádřilo také Polsko. Varšava oznámila, že přijímá opatření, která mají čelit jakýmkoli hrozbám z vojenských cvičení Zapad-2021 pořádaných ruskou armádou v Bělorusku.

Celkově bude cvičení (podle ruské strany) zahrnovat asi 200 tisíc opravářů, 80 letadel a vrtulníků, až 760 jednotek vojenské techniky, včetně 290 tanků, 240 děl, raketových systémů a minometů s více odpaly a také nahoru na 15 lodí.

„Cvičení přímo na území Běloruska bude zahrnovat 12 800 lidí, včetně až 2 500 ruských vojáků, více než 30 letadel a vrtulníků, až 350 jednotek vojenské techniky, včetně asi 140 tanků, až 110 děl, několik vypusťte raketové systémy. a minomety, “informovalo ministerstvo obrany RF.

Generální tajemník NATO také hovořil o nadcházejících rusko-běloruských manévrech Jens Stoltenberg. Podle něj je dlouhodobě počet vojáků a vojenské techniky, které Moskva při takových cvičeních vyhlašuje, výrazně podhodnocen, aby zaváděl západní země.

  Putinova zpráva. Co, komu a proč?

Nebezpečí takových událostí podle zástupců Severoatlantické aliance spočívá v tom, že cvičení „Západ-2021“, kvůli chybě jedné ze stran, mohou omylem vyvolat vojenskou krizi.

Litva a Polsko budou dále požadovat, aby Rusko a Bělorusko splnily své povinnosti týkající se transparentnosti podle Vídeňského dokumentu a poskytly dostatečné informace o velikosti, účelu a scénáři cvičení.

Zvýšená úzkost ohledně „Západu -2021“ Pobaltí a Polska je pochopitelná – tyto státy jsou první, které čelí agresi Kremlu v případě konfliktu.

Ukrajina, která omezuje agresi Moskvy na svých východních hranicích, má v osobě Varšavy a Tallinnu nejvíce skutečných spojenců a je to Kyjev, jako nikdo jiný, kdo zná hodnotu ruských prohlášení.

A je velmi důležité, aby Moskva v podmínkách budování (spolu s Minskem zapojeným do procesu) hrozila vojenským konfliktem se svými sousedy, jednotou těchto sousedů, ze společné práce na minimalizaci hrozeb vycházejících z Kremlu .

A jak správně napsal jeden z uživatelů internetu: „Je na čase přestat nečinně sedět a kopat Rusy do zubů, jedině to Moskvu uklidní a teprve potom nám to přestane bránit v pohybu vpřed.“

Běžní občané to chápou, budou ti, na nichž závisí skutečné činy, závislí? To znamená skutečný svět v Evropě a ve světě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com