Navigace nasměrovala opilého Čecha přímo do náručí rakouské policie

dailysabah.com

Chyba v navigaci navedla českého řidiče v Rakousku k policii. To by samo o sobě nebylo tak zlé, kdyby Čech nebyl namol opilý, napsal v pátek rakouský bulvární deník Kronen Zeitung s odvoláním na policii. Řidič se hájil tím, že normálně jezdí vlakem.

Navigační systém GPS se stal „osudným“ 53letému muži z Česka, který jel do obce St. Georgen im Attergau ve spolkové zemi Horní Rakousy.

Kvůli práci, do níž měl nastoupit v pondělí, si zde pronajal pokoj, jeho adresu se ovšem navigaci nepodařilo nalézt. Místo toho zavedla jeho vůz přímo do centra, kde jej v neděli ve 21:40 zastavila policejní hlídka.

Odér alkoholu byl cítit už ve chvíli, kdy policistům otevřel dveře, popisuje deník. Následná dechová zkouška Čechovi prokázala 2,16 promile alkoholu v krvi, načež musel odevzdat řidičský průkaz i klíčky od vozu.

Čech se hájil tím, že normálně jezdí vlakem. Spoje mu ale prý nenavazovaly, a tak byl nucen jet autem. Před jízdou měl podle svých slov „pouhá tři piva“.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/alkohol-ridic-promile-opily-policie-rakousko-navigace.A210906_195745_domaci_elk

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/alkohol-ridic-promile-opily-policie-rakousko-navigace.A210906_195745_domaci_elk

  Po zahájení sezony vyrazily do českých hor tisíce lyžařů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com