Tři lidé, z toho dvě děti, zemřeli po pádu do Macochy

Policie vyšetřuje smrt tří lidí, kteří zemřeli po pádu do propasti Macocha v Moravském krasu. Šlo o jednu dospělou osobu a dvě nezletilé, řekl ČTK mluvčí policie Pavel Šváb. Záchranáři jim už nemohli pomoci. Propast je hluboká 138,7 metru. Kvůli tragické události jsou nyní zkrácené prohlídky Punkevních jeskyní, které patří k oblíbeným turistickým cílům.

„Od 12:30 řešíme nešťastnou událost, došlo k pádu tří osob do propasti Macocha. Šlo o jednu dospělou osobu a dvě nezletilé. Na místě kriminalisté vyšetřují veškeré okolnosti tohoto neštěstí,“ uvedl Šváb.

Na tragickou událost upozornil server Novinky.cz, podle kterého do Macochy skočila žena s dětmi.

Na místě byli i záchranáři. „Naše operační středisko na místo vyslalo celkem čtyři prostředky, z toho dva lékařské týmy, inspektora provozu a vrtulník. V souvislosti s touto událostí jsme už však žádné z osob nemohli pomoci,“ řekla ČTK mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Kvůli tragické události jsou ukončeny prohlídky Punkevních jeskyní ještě před dnem propasti Macochy, zkrácena je i vodní plavba. Na místě věc vyšetřuje Policie ČR,“ sdělil ČTK mluvčí správy jeskyní Pavel Gejdoš.

Macocha je nejznámější propast v Moravského krasu, je součástí komplexu turisty oblíbených Punkevních jeskyní. Hloubka její suché části je asi 138 metrů. V minulosti byly případy lidí, kteří do ní skočili.

ČTK

  Vláda projedná zákaz HHC či doporučení MF a ČNB neurčovat termín pro euro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com