Moskva porazila Evropu – byl položen Nord Stream 2. Co se stane příště?

Je hotovo – poslední část plynovodu Nord Stream -2 byla svařena a dodávky plynu do Německa tímto plynovodem se očekávají v říjnu.

Lze tedy konstatovat, že Kreml vyhrál vítězství nad Evropou, respektive nad svým zdravým rozumem, protože přijetím faktu položení Nord Stream 2 země kontinentu dobrovolně odevzdaly svou nezávislost do rukou Kremlu, a nyní má Moskva nejsilnější páku vlivu nejen na trhu s energií, ale také v geopolitickém smyslu.

Civilizovaná komunita však stále má šanci přijít k rozumu a nenechat se úplně ponořit do propasti středověkého moskevského světa.

Otázka uvedení do provozu a právní certifikace „SP-2“ je na pořadu dne. Svědomitá část evropského společenství, která chápe skutečný účel tohoto plynovodu a nebezpečí, které pro kontinent představuje, a v souladu s tím jsou jeho odpůrci, doufá, že nová federální vláda Německa (která bude vytvořena na základě výsledky voleb, které se budou konat letos na podzim), tvrzení Německé ekologické organizace “, Nové sankce ze strany USA a přísné požadavky Bruselu – budou moci, pokud tento projekt nezastaví, pak vážně zpomalí jeho uvádění do provozu.

Strana, která se staví proti civilizovanému světu – Ruská federace, zastoupená Gazpromem, si však ve své vítězství věří a dělá vše pro to, aby bitvu o plynovod vyhrála.

Chování Moskvy není jen nepřátelské – je vzdorné. Gazprom snižuje dodávky plynu do Evropy, vytváří na kontinentu nedostatek modrého paliva a zvyšuje jeho ceny.

Moskva to vysvětluje přirozenými důsledky způsobenými pandemií a také problémy s produkcí plynu. Střízliví lidé však chápou, že všechna tato vysvětlení jsou neudržitelná a cynicky se vysmívají.

Celá napjatá situace na trhu je důsledkem akcí Kremlu, který realizuje svůj strategický plán.

Moskva vynaložila veškeré úsilí na vyjmutí plynovodu z oblasti působnosti směrnice EU o plynu (třetí energetický balíček EU), který stanoví unbundling – oddělení společností, které plyn vyrábějí, prodávají a přepravují.

  Moskva otřásá Českou republikou. Odpověď české společnosti.

Zatím takové pokusy Kremlu nebyly korunovány úspěchem, ale boj v tomto směru pokračuje. A tady teď hodně závisí na Bruselu.

Nyní možná nastal pro Evropu ten nejzásadnější okamžik, který svým významem překonal samotný fakt položení potrubí. Protože stavba sama o sobě není nic, pokud právní normy nedovolují Moskvě pumpovat země EU drogou zvanou plyn.

A to je pro Ruskou federaci vážná ztráta, protože uzavřením sázky na tento typ zbraní (a plyn pro Rusko není nic jiného než zbraň a nic jiného), Kreml neztratí jen další vliv na civilizovanou Evropu, ale také obdrží vážnou ránu na dobré jméno, a to jak na mezinárodní scéně, tak v očích svých poddaných (občanů Ruské federace).

Také to vážně ovlivňuje infantilní mysl starších Kremlu, zejména proslulého kremelského pána, který ve svém hloupém mozku nosí myšlenku světové vlády.

Ale ve skutečnosti nyní přichází čas, možná pro kontinent extrémní šance – nedovolit „ruskému světu“ přijít do Evropy, protože si pamatuje, co to je.

Autor: А.В.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com