Austrálie nakoupila milion dávek vakcíny Moderna od Evropské unie. Část byla určena pro Česko

ct24.ceskatelevize.cz

Austrálie od Evropské unie nakoupila milion dávek vakcíny od společnosti Moderna, oznámil v neděli australský premiér Scott Morrison. Canberra vítanou pomoc pro zrychlení očkovací kampaně očekává příští týden.

Zakoupené unijní vakcíny byly původně určené pro Španělsko, Portugalsko, Bulharsko a Českou republiku, napsal list The Canberra Times bez dalších podrobností.

Australský nejlidnatější stát Nový Jižní Wales v neděli oznámil dalších 1262 infekcí. Je to o něco méně než dosavadní maximální denní přírůstek 1599 nakažených, které tamní úřady oznámily v sobotu. Sousední Victoria za posledních 24 hodin potvrdila 392 nakažených, což je rovněž méně než v sobotu.

Kvůli nárůstu infekcí v posledních měsících zavedla dvě nejlidnatější města Sydney a Melbourne přísnou uzávěru. Ta má trvat až do chvíle, dokud nebude plně naočkováno alespoň 70 procent z šestadvacetimilionové australské populace. Splnění tohoto cíle se očekává nejdříve na konci října.

Úřady ve státě Queensland naopak v neděli oznámily, že lockdown nezavedou, jelikož za posledních 24 hodin nezaznamenaly jediný případ nákazy.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  AFP: Francie vyhostí 35 ruských diplomatů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com