Sparta a Olomouc budou jako poslední týmy hájit neporazitelnost

wikiwand

Hokejisté Sparty a Olomouce budou v pátečním 4. extraligovém kole hájit nulu na kontě porážek. Pražané s Hanáky zůstali záhy po startu sezony jedinými neporaženými týmy, ale zatímco většina odehrála tři zápasy, sparťané jeden a Olomoučtí dva. V metropoli se ve šlágru kola představí obhájce titulu z posledních dvou dohraných sezon Třinec. Hanáci nastoupí v Českých Budějovicích.

Sparta při své sezonní premiéře přibrzdila rozlet do úterka stoprocentních Pardubic a vyhrála na východě Čech 5:2. „Začátek sezony je pro nás hodně důležitý, takže jsme rádi, že jsme začali vítězně. Byly tam nějaké chyby, ale i hezké věci, takže teď to jen pilovat dál. Byl to jen jeden zápas z mnoha, musíme jít dál a připravit se dobře na další, i když pro psychiku je samozřejmě to vítězství důležité,“ řekl útočník Filip Chlapík.

Třinec na úvod s přehledem přehrál České Budějovice (4:0), ale pak si ze zápasů v Plzni a doma proti Litvínovu připsal jen dva body ze šesti možných, když i přes dvoubrankové manko udolal Severočechy 4:3 v prodloužení.

„Musíme se soustředit zejména na vstupy do jednotlivých zápasů. V Plzni jsme měli hodně vyloučení a ani s Litvínovem nebyl začátek úplně ideální. Od druhé třetiny už jsme hráli lépe, na chvíli to stáhli na tři pětky, což nás nakoplo, ale na začátky si musíme dávat pozor. A hlavně hrát celých šedesát minut,“ zdůraznil v rozhovoru pro klubový web útočník Marko Daňo.

Třinec z posledních čtyř výprav do Holešovic nevybojoval jediný bod a v minulých dvou sezonách dokázal Pražany porazit jen dvakrát z osmi pokusů. Mistrům chybějí zranění Chmielewski a Kurovský.

Českobudějovičtí po úvodní porážce dvakrát naplno bodovali a vstřelili za tyto dva zápasy celkem 11 branek. Kouč Jaroslav Modrý ale tuší, že kompaktně hrající Olomouc s hvězdou Davidem Krejčím bude velmi těžkým soupeřem.

  Mistrovství světa 2022. Polovina účastníků je již v 1/8 finále.

„Jsou spolu už déle, v týmu proběhlo minimum změn. Hráči Olomouce jsou zarputilí, obětaví, odolní, Olomouc má v sobě elementy, proti kterým pouze talent nestačí. Budeme se muset Olomouci vyrovnat bojovností a nasazením,“ zdůraznil Modrý. A Krejčí? „Jde o rozdílového hokejistu. Je krásné mít hráče jeho typu v české extralize. Jsem moc rád, že naši fanoušci mají šanci vidět ho v akci,“ dodal Modrý.

Olomouc s posilou Krejčím si užívá výborný vstup do sezony a do Českých Budějovic odjíždí po dvou domácích vítězstvích. V uplynulé sezoně s Motorem vyhrála všechna čtyři utkání a poslední porážku utrpěla v dubnu 2015, ale Českobudějovičtí od té doby pět let nefigurovali na extraligové mapě. „Začali jsme dobře a chtěli bychom pokračovat i venku,“ řekl trenér Zdeněk Moták.

Liberec přes porážku v Litvínově v nájezdech nevyšel ani jednou naprázdno a po úterním programu 3. kola se vyhoupl do čela. V pátek přivítají Bílí Tygři pod Ještědem Kladno, které naopak na první body čeká. Naposledy nováček v duelu s týmem Mountfieldu ani neskóroval. „Dopředu jsme byli nemohoucí. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Ale musíme tu špatnou sérii za každou cenu nějak zastavit, ať se už dál nenatahuje,“ prohlásil kladenský útočník Tomáš Pitule.

Hradec Králové se poprvé představí doma, hostí Karlovy Vary. „Karlovarští tu svou hru poslední roky moc nemění. Hrají tam rychlí kluci, hrají rychlý útočný hokej a snaží se hrát vše rychle ze své třetiny. Myslím, že to bude trochu podobné jako s Kladnem, akorát jde o trošku lepší mančaft,“ podotkl útočník Radek Pilař.

Vítkovice čeká třetí venkovní utkání v řadě a do Zlína, se kterým z posledních osmi ligových duelů jen jednou nebodovaly, jedou bez marodů Stehlíka a Lednického. „Čekám, že Zlín to bude chtít doma urvat, protože výsledky z předchozích tří zápasů nemají dobré. Současně ale věřím, že na to jsme a budeme dobře nachystaní, takže by to mohla i být naše výhoda,“ řekl trenér Ostravanů Miloš Holaň.

  Hokejistou sezony byl vyhlášen pardubický útočník Sedlák

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com