Sabalenková je potřetí v semifinále US Open a může se utkat s Vondroušovou

Pokud tenistka Markéta Vondroušová postoupí do semifinále US Open, narazí v něm na Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Turnajová dvojka dnes porazila na newyorském grandslamu Číňanku Čeng Čchin-wen 6:1, 6:4 a postoupila mezi čtyři nejlepší ve Flushing Meadows potřetí za sebou. Wimbledonská vítězka Vondroušová se utká od 1:00 SELČ s nasazenou sedmnáctkou Američankou Madison Keysovou.

Pětadvacetiletá Sabalenková, která se příští týden stane novou světovou jedničkou, živí dál naději na druhý grandslamový titul v sezoně. Na začátku roku ovládla na betonovém povrchu Australian Open. O pět let mladší Čeng Čchin-wen porazila za 74 minut, zaznamenala 17 vítězných míčů a stále neztratila v New Yorku ani set.

„Myslím, že jsem dnes hrála skvělý tenis. Se svým výkonem jsem moc spokojená. Získala jsem šanci hrát další grandslamové semifinále a podat v něm zase o něco lepší výkon,“ řekla v rozhovoru na kurtu Sabalenková.

Rodačka z Minsku je v semifinále grandslamu posedmé v kariéře a popáté za sebou. Vloni na US Open vypadla v boji o finále s pozdější vítězkou Polkou Igou Šwiatekovou. „Tentokrát udělám vše pro to, abych tu zůstala až do konce,“ dodala Sabalenková.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Ženy:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Sabalenková (2-Běl.) – Čeng Čchin-wen (23-Čína) 6:1, 6:4.

Juniorky:

Dvouhra – 3. kolo:

Valentová (9-ČR) – Quevedová (7-USA) 2:6, 6:3, 6:2, Samsonová (10-ČR) – Miličová (Slovin.) 6:4, 6:1, Jamrichová (1-SR) – Bartůňková (ČR) 6:4, 6:3.

ČTK

  Olomouc kvůli podezření na covid nebude v neděli hrát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com